Proiect: Turiştii care nu respectă atenţionările salvamarilor şi salvamontiştilor riscă să fie amendaţi

Turiştii care nu vor respecta avertismentele autorităţilor ar trebui amendați - spune chiar ministrul Turismului. Este în dezbatere un proiect de lege, în care sunt prevăzute drepturi şi obligaţii pentru turiştii care se aventurează în mare şi pe munţi în situaţile interzise de salvamari, respectiv serviciului salvamont.

26 sept. 2017, 09:31
Proiect: Turiştii care nu respectă atenţionările salvamarilor şi salvamontiştilor riscă să fie amendaţi

Turiştii care nu respectă sfaturile salvamarilor sau salvamontiştilor riscă să primească amenzi usturătoare.

Un nou proiect de lege este acum în dezbatere şi este susţinut chiar de ministrul Turismului. Acesta a spus că trebuie înfiinţată o nouă ramură a Poliţiei, care să aparţină de Poliţia Locală, şi care să aibă dreptul să amendeze turiştii care se aventurează în valurile mării deşi este arborat steagul roşu sau turiştii care pleacă în drumeţii când este foarte periculos.

Vezi si: A murit exact în momentul în care soţia îi făcea poze. Momentele groazei, surprinse pe cameră

De la începutul verii şi în septembrie, 28 de turişti şi-au pierdut viaţa înecaţi. Salvamarii au fost adevăraţi eroi salvând din valuri în ultima secundă alte zeci de persoane care au ignorat avertismentele, informează România TV.

Ultima victimă este chiar turistul din Alba pe care salvamarii au reuşit să-l scoată din valuri ieri, la Mamaia. Medicii au reuşit să îi facă din nou inima să bată şi l-au dus de urgenţă la spital. Din păcate, s-a stins din viaţă.

28 de turişti au murit de la începutul sezonului şi tot atâtea familii au rămas nenorocite. La sfîrşitul lunii iulie o dublă tragedie a şocat o ţară întreagă. Un părinte s-a înecat împreună cu fiica lui de numai cinci ani. Trei oameni s-au înecat într-o singură zi în trei staţiuni diferite.

Pe litoral încă mai sunt turişti, chiar dacă sezonul a trecut, iar vremea face ca marea să fie extrem de agitată. Cu toate acestea, oamenii nu vor să renunţe la o baie în valurile nervoase ale mării. Turiştii ignoră avertismentele salvamarilor şi se aruncă în valuri riscând să fie purtaţi în larg de curenţii puternici. Marea este periculoasă şi poate oricând să facă victime.

Salvamarii vorbesc despre un sezon extrem de greu. Unii mai vechi în meserie spun că a fost cel mai greu an din experienţa lor. „Am avut foarte multe probleme, ca în niciun an. Foarte mulţi care se aventurau în apă şi trebuiau să intrăm după ei. Nici nu le mai ştiu numărul”, a spus Andrei, salvamar.

Au fost zile când salvamarii au avut şi 60 de intervenţii pe zi.