Legislative anticipate în Marea Britanie: Laburiştii au un program RADICAL şi RESPONSABIL

Liderul opoziției laburiste din Marea Britanie, Jeremy Corbyn, a promis "un program radical și responsabil care să dea speranță", bazat pe investiții în infrastructură și creșterea încasărilor fiscale pentru finanțarea serviciilor publice, în cazul în care formațiunea sa va câștiga alegerile legislative anticipate din iunie, relatează DPA și AFP.

16 mai 2017, 12:15
Legislative anticipate în Marea Britanie: Laburiştii au un program RADICAL şi RESPONSABIL

Laburiștii se angajează să negocieze un Brexit prin care Marea Britanie să-și păstreze accesul pe piața unică a Uniunii Europene și care să protejeze drepturile cetățenilor UE din Regatul Unit, a mai indicat liderul opoziției britanice.

„Vom crea o țară care-și respectă angajamentele”, a transmis Corbyn pe Twitter înaintea discursului de lansare a platformei laburiste, intitulate „Pentru cei mulți, nu pentru cei puțini”.

Platforma, dezvăluită la Bradford (nordul Angliei), stipulează majorarea impozitului pentru marile afaceri în vederea finanțării „serviciilor publice vitale”. Se prevede între altele creșterea fondurilor alocate serviciului public de sănătate NHS cu 6 miliarde de lire sterline și a cheltuielilor sociale cu 1,6 miliarde de lire. Laburiștii mai promit naționalizări în sectoarele transporturilor și energiei și să pună capăt austerității bugetare.

Partidul Conservator al premierului Theresa May, care a anunțat luna trecută convocarea de alegeri anticipate pe 8 iunie, urmează să-și lanseze joi propria platformă electorală.

Potrivit celui mai recent sondaj de opinie realizat de institutul ICM, Partidul Conservator al premierului britanic are un avans de 20 de puncte înaintea Partidului Laburist. Potrivit sondajului ale cărui rezultate au fost publicate luni, pentru conservatori ar vota 48% dintre britanici, iar pentru laburiști 28%.