Lia Olguţa Vasilescu: De la Pilonul II de pensii nu s-a luat niciun leu, le intră cam aceeaşi sumă

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat la România TV că de la pilonul doi de pensii nu s-a luat niciun leu, "le intra cam aceeasi suma, dar a trebuit sa scadem la 3.75 ca urmare a cresterii salariului brut cu 20 la sută".

26 oct. 2017, 20:03
Lia Olguţa Vasilescu: De la Pilonul II de pensii nu s-a luat niciun leu, le intră cam aceeaşi sumă

„Anul viitor va trebui sa avem o mare parte din programul de guvernare aplicat. Sunt peste o suta de masuri pe care guvernele PSD le-au luat anul acesta din programul de guvernare. Avem o crestere economică de peste 6%. Va spuneam sa nu luati in calcul prognozele din exterior”, a declarat la România TV Lia Olguţa Vasilescu.

„PNDL 2 in momentul in care va demara Romania va fi un santier. S-au alocat sume dupa proiectele prezentate de primari, in afara de aceasta parte de investitii se va resimti si in buzunarele romanilor, cred ca au inceput sa simta pentru ca am facut niste cresteri in ciuda multora care nu au crezut, dar romanii stiu ce le-a intrat in buzunar”, a punctat ministrul Muncii.

Ministrul Muncii a amintit că în partea de pensii s-au crescut cu 5,25 la suta in luna martie de la 400 la 520, in iulie s-a aplicat majorarea punctului de pensie la 1000 de lei. Toate pensiile sub 2000 de lei nu se mai impoziteaza, iar impozitul scade de la 16 la 10 la suta.

„Noi am promis ca nu vom scadea nicio pensie si nu avem de gand sa facem vreo scadere. Salariile demnitarilor au scazut si nu numai al lor, multi il depaseau pe presedinte. Pana la nivelul lunii octombrie sunt cheltuieli mai mari cu 8 mld  fata de anul trecut, bani care au intrat in buzunare, iar salariile au crescut cu 14 la suta pe medie, asta nu inseamna ca toate au crecsut in mediul privat. Ne asteptam ca vor intelege si angajatorii ca este momentul ca banii sa ii investeasca in salarii pentru ca avem o problema cu deficitul de forta de munca”.

În privinţa pilonului doi de pensii Lia Olguţa Vasilescu a subliniat că nu este nicio scadere pentru ca anul acesta se vireaza catre pilonul doi suma de 7 miliarde, anul viitor 7 mld, 3,75 la suta, suma ramane aceeasi in termeni nominali.  De la pilonul doi de pensii nu s-a luat niciun leu, le intra cam aceeasi suma, a trebuit sa scadem la 3.75 ca urmare a cresterii salariului brut cu 20 la suta.

Citeşte şi: Guvernul ia în calcul reducerea contribuţiei la Pilonul II de pensii de la 5,1% la 3,7%