Liberalul Stelian Dolha: Sunt 90% şanse ca premierul să fie schimbat în această vară

Copreședintele PNL Bistrița-Năsăud, deputatul Stelian Dolha, a declarat vineri, în cadrul unei conferințe de presă, că șansele ca prim-ministrul Victor Ponta să fie schimbat din funcție în această vară sunt de 90%, motiv pentru care parlamentarii opoziției și-ar fi scurtat vacanțele.

17 iul. 2015, 12:54
Liberalul Stelian Dolha: Sunt 90% şanse ca premierul să fie schimbat în această vară

„90%, dacă e să dau un pronostic. Vi se pare că avem vacanță?”, a fost răspunsul lui Dolha la o întrebare adresată de un jurnalist despre șansele ca premierul să fie înlocuit în această vară.

Citeşte şi: Victor Ponta, REACŢIE DURĂ după ce Klaus Iohannis a respins Codul Fiscal

Deputatul PNL consideră că, prin activitatea în fruntea Executivului, Victor Ponta „a pus în pericol viitorul economic” al României, scrie Agerpres.

„Victor Viorel Ponta a pus în pericol viitorul economic al acestei țări. (…) Acesta consideră că ceea ce i se întâmplă lui acum este un accident biografic și că e cam hăituit de procurori. Or, eu vă spun că, dacă lui Victor Viorel Ponta i-am fi dat o societate comercială să o conducă pe modelul cum a condus România, o băga în faliment.

Datoria publică a României de când Victor Ponta este premier a crescut cu 15 miliarde euro, am ajuns la 59 miliarde de euro și vă spun că Curtea de Conturi, reprezentată de Nicolae Văcăroiu, a venit și ne-a sus că suntem în lipsă de solvabilitate. Cu alte cuvinte, datoria publică a crescut într-un ritm mai accelerat decât am avea o creștere economică”, a declarat Dolha.

Citeşte şi: Eugen Teodorovici: Asigur că TVA va fi REDUSĂ în acest an. Luăm în calcul toate măsurile legale

Stelian Dolha a invocat și lipsa investițiilor în România și faptul că noul Cod fiscal nu este sustenabil, câtă vreme banii economisiți de populație vor merge doar către consum.