Liliane Bettencourt, cea mai bogată femeie de pe planetă, a murit. Avea o avere de 45 miliarde dolari

Liliane Bettencourt, fiica fondatorului L'Oreal, a murit joi, la vârsta de 94 de ani. Ea era a 14-a cea mai bogată persoană din lume şi, în acelaşi timp, cea mai bogată femeie.

21 sept. 2017, 16:30
Liliane Bettencourt, cea mai bogată femeie de pe planetă, a murit. Avea o avere de 45 miliarde dolari

Liliane Bettencourt era acționarul principal al companiei L’Oréal, și în februarie 2014 a fost desemnată de Hurun Report drept cea mai bogată femeie din lumea, cu o avere netă estimată atunci la 34 de miliarde dolari. la momentul morţii, averea sa era estimată la 44,9 miliarde dolari.

Liliane Bettencourt era născută pe 21 octombrie 1922, la Paris, şi a fost unica fiică a fondatorului imperiului L’Oreal, Eugène Schueller.

În urmă cu câţiva ani, ea a fost în centrul unui imens scandal, denumit drept Afacerea Woerth-Bettencourt. Totul a început după ce Liliane Bettencourt i-a făcut de-a lungul timpului cadouri în valoare de aproape un miliard de euro unui fotograf care îi devenise prieten apropiat. Se pare că miliardara vedea în François-Marie Banier fiul pe care şi l-ar fi dorit, dar generozitatea ei nu a fost deloc pe placul fiicei sale, care vedea că moştenirea mult aşteptată se reduce rapid. În consecinţă, ea şi-a dat mama în judecată, considerând-o drept incapabilă să gestioneze averea.

Afacerea a căpătat în scurt timp iz politic şi chiar fostul președinte francez Nicolas Sarkozy a fost cercetat, pentru că ar fi solicitat finanțare secretă pentru campanie sa prezidenţială, de la cea mai bogată femeie din Franța, a fost închisă.