Real Madrid este CAMPIOANA EUROPEI, după 4-1 în finala cu Juventus VIDEO

Real Madrid a câştigat, sâmbătă, la Cardiff, trofeul Ligii Campionilor 2016-2017, după 3-1 în finala cu Juventus. Este pentru prima oară în acest format când o echipă îşi apără trofeul cucerit cu un an înainte,

03 iun. 2017, 20:38

Real Madrid a obținut a 12-a Cupă a Campionilor Europeni sau Ligă a Campionilor din istoria sa și a doua consecutivă. Nicio echipă nu mai reușise să câștige doi ani la rând acest trofeu de la AC Milan în 1990. Real este totodată prima echipă care âși apără trofeul în Liga Campionilor, după ce această competiție a luat locul Cupei Campionilor.

Real Madrid a condus cu 1-0 după golul lui Ronaldo (20), dar Juventus a răspuns imediat cu reuşita formidabilă a lui Mandzukic (27). După pauză, Real Madrid a marcat de două ori în cinci minute, prin Casemiro (61) şi Ronaldo (65), iar Juventus a acuzat din plin şocul. Cuadrado a fost eliminat, iar scorul final a fost stabilit de Asensio (90).

Real Madrid ajunge la 12 trofee câştigate, Cristiano Ronaldo a marcat golul 500 pentru Real Madrid în cupele europene şi este singurul jucător care a înscris în trei finale de Liga Campionilor. Zinedine Zidane face „dubla” în Liga Campionilor ca antrenor, primul de la Arrigo Sacchi încoace (1989 şi 1990 cu AC Milan).

Ca număr de trofee în principala competiție europeană intercluburi, Real este urmată la mare distanță de AC Milan, cu șapte victorii.

Real și Juve au mai fost adversare în finala acestei competiții în 1998, când madrilenii s-au impus cu 1-0. Zinedine Zidane, actualul antrenor al echipei spaniole, juca atunci la gruparea italiană.

JUVENTUS – REAL MADRID 1-3 (1-1)

min. 90: GOL ASENSIO! Juventus – Real Madrid 1-4 VIDEO AICI

min. 83: Cuadrado vede al doilea galben şi, implicit, roşu, fiind eliminat

min. 72: galben pentru Cuadrado

min. 65: GOL RONALDO! Juventus – Real Madrid 1-3 VIDEO AICI

min. 61: GOL CASEMIRO! Juventus – Real Madrid 1-2 VIDEO AICI

min. 53: Kroos ia şi el cartonaş galben după un fault la Khedira

A început repriza a doua a meciului JUVENTUS – REAL MADRID.

PAUZĂ. JUVENTUS – REAL MADRID 1-1.

min. 41: Carvajal primeşte cartonaş galben pentru un fault la Mandzukic

min. 40: Varane blochează şutul lui Pjanic

min. 27: GOL MANDZUKIC! Juventus – Real Madrid 1-1 VIDEO AICI

min. 20: GOL RONALDO! Juventus – Real Madrid 0-1 VIDEO AICI

min. 12: Dybala ia cartonaş galben pentru fault la Kroos

min. 11: Cristiano Ronaldo cere penalty după un duel cu Chiellini, dar arbitrul nu dă nimic

min. 7: Navas scoate formidabil şutul periculos al lui Pjanic

A început JUVENTUS – REAL MADRID FINALA LIGA CAMPIONILOR 2017.

Juventus: Buffon – Barzagli (Cuadrados 66′), Bonucci, Chiellini – Dani Alves, Khedira, Pjanic (Marchisio 71′), Alex Sandro – Dybala (Lemina 78′) – Mandzukic, Higuain.

Real Madrid: Navas – Carvajal, Varane, Sergio Ramos, Marcelo – Modric, Casemiro, Kroos (Morata 89) – Isco (Asensio 83) – Ronaldo, Benzema (Bale 77).