LIVE RomaniaTV
 
 

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a şefei DNA. Decretul de revocare a fost publicat în Monitorul Oficial

Publicat: Luni, 09 Iulie 2018 09:41 // Actualizat: Luni, 09 Iulie 2018 11:41 // Sursa: romaniatv.net

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare din funcţie a şefei DNA, Laura Kovesi, a anunţat luni dimineaţă purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Mădălina Dobrovolschi. Tot luni dimineaţă, decretul a fost publicat în Monitorul Oficial. Laura Kovesi va susţine o declaraţie la ora 12.00.

UPDATE Decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi de la conducerea DNA a fost publicat în Monitorul Oficial.

____________

 

UPDATE Anunţul privind semnarea decretului de revocare a Laurei Codruţa Kovesi din fruntea DNA a fost făcut şi de Administraţia Prezidenţială.

"Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 9 iulie a.c., decretul privind revocarea din funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a doamnei Laura Codruţa Kövesi", se arată într-un comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

RomaniaTV.net a transmis în direct declaraţia de la Cotroceni.

"Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a afirmat constat, că respectă Constituția și legile țării și a acționat permanent în acest sens. Prin urmare, în executarea deciziei Curții Constituționale nr. 358/2018, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat, astăzi, decretul de revocare  a doamnei Laura Codruța Kövesi din funcția de  procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție", a anunţat purtătorul de cuvânt al preşedintelui.

__________

Declaraţia integrală a purtătorului de cuvânt, redată de Adminstraţia Prezidenţială:

"Președintele României, domnul Klaus Iohannis, consideră că România nu poate face pași înapoi de la statutul de țară în care domnește legea și în care supremația Constituției este respectată. În România, lupta împotriva corupției nu trebuie să fie diminuată ori blocată în niciun fel. Dimpotrivă, trebuie să continue. Niciuna dintre instituțiile implicate în lupta împotriva corupției  nu trebuie să fie supusă presiunilor sau încercărilor de decredibilizare.

Președintele Klaus Iohannis subliniază că România este și trebuie să rămână un stat de drept. Statul de drept, ca și democrația autentică, se manifestă zi de zi, prin decizia și alegerea fiecărui cetățean de a respecta, mai presus de orice, Constituția și legile acestei țări. O abatere de la acest principiu ar însemna, de fapt, o lovitură și o diminuare a statului de drept.

Într-un stat de drept, hotărârile Curții Constituționale trebuie, toate, respectate. Tocmai de aceea, judecătorilor constituționali le revine responsabilitatea uriașă ca, în asigurarea supremației Constituției, să nu se îndepărteze de la spiritul acesteia, care se fundamentează pe tradițiile democratice ale poporului român și pe idealurile Revoluției din Decembrie 1989.

Însă, hotărârile Curții Constituționale trebuie respectate și aplicate nu numai de către Președintele României, ci și de majoritatea politică, o majoritate care decide modificări legislative cu impact major asupra statului de drept.

Prin Decizia nr. 358/2018 Curtea Constituțională a decis, și citez aici: Președintele României urmează să emită decretul de revocare din funcție a procurorului-șef al Direcției Naționale Anticorupție, doamna Laura Codruța Kövesi.

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a afirmat constat, că respectă Constituția și legile țării și a acționat permanent în acest sens. Prin urmare, în executarea deciziei Curții Constituționale nr. 358/2018, Președintele României, domnul Klaus Iohannis,  a semnat, astăzi, decretul de revocare  a doamnei Laura Codruța Kövesi din funcția de  procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție.

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, subliniază că lupta împotriva corupției nu trebuie, în niciun caz, abandonată sau încetinită. Corupția afectează viața fiecărui cetățean și dezvoltarea României. Banul public nu poate fi folosit în interes personal sau de grup, iar deturnarea resurselor publice și blocarea luptei anticorupție se traduce prin lipsa de spitale, școli, autostrăzi, administrație publică eficientă.

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, atrage atenția că, indiferent de numele procurorului-șef al Direcției Naționale Anticorupție, această instituție are obligația să-și continue activitatea în mod profesionist, la cel mai înalt nivel de performanță.

____________

Klaus Iohannis bonsideră că România nu poate face paşi înapoi în lupta anti corupţie.

România trebuie să rămână stat de drept.

Deciziile CCR trebuie respectate.

Trebuie respecate inclusiv de majoritatea politică.

CCR  a decis revocarea şefei DNA.

6 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
declaratie de presa cotroceni Klaus Iohannis madalina dobrovolschi
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
09 iul 12:31
Răspunde | Votează email 0 email
Ed. D.
Danglars, Villefort, Mondego, Caderousse...
09 iul 12:05
Răspunde | Votează email 0 email
Alexandru Dragan
Un gest normal al Presedintelui Iohannis care a ales sa dea un exemplu de respectare a Constitutiei Romaniei!
09 iul 11:38
Răspunde | Votează email 0 email
ANDRA VOICU
Cu asta se vede ca Iohanis a torpilat binomul, in sfarsit. Catre normalitate....
09 iul 10:40
Răspunde | Votează email 0 email
Alexandru
In sfarsit iohanis care nu stie decat de frica a revocat acest personaj nefast, mai sinistru ca bufnitele, numita Codruta Kovesi.Iohanis, gata cu al doilea mandat la care visezi, poate se scurteaza si actualul mandat daca mai faci ticalosii!
09 iul 10:07
Răspunde | Votează email 0 email
Alexandru
In sfarsit iohanis care nu stie decat de frica a revocat acest personaj nefast, mai sinistru ca bufnitele, numita Codruta Kovesi.Iohanis, gata cu al doilea mandat la care visezi, poate se scurteaza si actualul mandat daca mai faci ticalosii!
09 iul 09:59
Răspunde | Votează email 1 email
Emil Aluas
Post

Emil Aluas
Nu ne-am asteptat. PACAT !. Ne este frica de o manipulare a PSD care sa duca la disparitia minimului dram de libertate. Unii din jurul meu spun: "Razboi Civil". Un nonsens. Imi cunosc neamul. Se va dovedi ca suntem multi si slabi. Extrem de slabi. Prof. Emil Aluas, Budapesta
1
EUR
4.7081
RON
23 Jan
noapte 0 °
zi 7 °
Ultimele joburi adaugate
24 H