Liviu Dragnea: PSD, UNPR şi ALDE vor avea liste separate pentru Consiliul General al Capitalei

Colaborarea PSD cu UNPR și ALDE rămâne aceeași, însă UNPR va merge cu listă separată la alegerile pentru componența Consiliului General al Municipiului București, a declarat, vineri, președintele PSD, Liviu Dragnea, la finalul Comitetului Executiv Național al formațiunii.

18 mart. 2016, 13:36
Liviu Dragnea: PSD, UNPR şi ALDE vor avea liste separate pentru Consiliul General al Capitalei

„Din toate analizele realizate de noi și de toți cei cu care ne-am consultat, cea mai bună variantă este ca PSD, ALDE și UNPR să aibă candidaturi separate pentru lista de consilieri generali. UNPR nu dorește să-și pună candidat pentru Primăria Capitalei, va merge cu listă separată doar la Consiliul General, ALDE urmează să se hotărască, probabil că vor pune candidat„, a declarat Liviu Dragnea, potrivit Agerpres.

În ceea ce privește relațiile de colaborare ale PSD cu ALDE și UNPR, discuțiile rămân deschise în teritoriu.

„În țară, discuțiile rămân deschise, sunt unele județe unde deja discuțiile sunt avansate și au hotărât împreună cum vor merge, iar în Parlament colaborarea va fi la fel de bună, eu sper chiar și mai bună față de ultima perioadă„, a menționat liderul PSD.

Liviu Dragnea a adăugat că a existat o analiză reciprocă a PSD și ALDE în privința candidaților. „Cu ALDE au existat analize pe care le-am făcut și noi, și dumnealor și din aceste analize a reieșit că și pentru PSD, și pentru ALDE, din punct de vedere electoral, este mult mai bine să se meargă separat. Vorbim de electorate puțin diferite și interesul și al nostru, și al colegilor de la ALDE este ca fiecare partid să obțină maximum din potențialul pe care îl avem”, a arătat liderul social-democraților.

Comitetul Executiv Național al PSD a validat, vineri, candidații pentru Primăria Generală a Capitalei (Gabriela Firea) și la sectoare Dan Tudorache (1), Neculai Onțanu (2), Robert Negoiță (3), Daniel Băluță (4), Daniel Florea (5) și Gabriel Mutu (6).