Liviu Dragnea: Ceea ce a făcut Băsescu este ÎNGROZITOR. Dacă eu trebuie să PLĂTESC, o fac cu sufletul împăcat

Liviu Dragnea a declarat, joi, că preşedintele Traian Băsescu insistă pe ideea "loviturii de stat" de la referendumul de demitere din 2012 pentru "a-şi spăla obrazul". Vicepremierul spune că dacă el trebuie să plătească în Dosarul referendumului în care este trimis în judecată o va face "cu sufletul împăcat".

31 iul. 2014, 09:25
Liviu Dragnea: Ceea ce a făcut Băsescu este ÎNGROZITOR. Dacă eu trebuie să PLĂTESC, o fac cu sufletul împăcat

Liviu Dragnea a declarat, la DCNews,  că ceea ce a făcut Traian Băsescu la referendum a fost un lucru teribil.

„Cel care cere oamenilor să meargă la vot nu este vinovat de nimic. Ba dimpotrivă! Legislația de peste tot în lume spune că este un act de civism să chemi lumea la vot. Pe de altă parte, boicotul votului este faptă penală. Probabil că după ce Traian Băsescu nu va mai fi președinte, cineva se va uita pe niște înregistrări și va vedea că acest om a încălcat legea.

Liviu Dragnea, după potop: Nu am vrut să PANICĂM, dar oraşul Brezoi risca să fie MĂTURAT DE APE

Dincolo de penalitatea faptei respective, ceea ce a făcut Traian Băsescu este ceva îngrozitor... să ceri poporului să nu vină la vot. Traian Băsescu insistă pe ideea de lovitură de stat pentru a-și spăla rușinea obrazului. 7,4 milioane de români care i-au spus lui Traian Băsescu să plece acasă reprezintă o greutate în suflet și în minte, de care nu ai cum să scapi toată viața. El se lăuda că nu vrea să rămână președinte la masa verde, dar așa a rămas. Vă mai spun ceva… dacă eu trebuie să plătesc pentru dorința a 7,4 de milioane de români care i-au spus lui Traian Băsescu să plece… o fac cu sufletul împăcat. Pe de altă parte, cred că niciun judecător din România nu va da curs unor aberații„, a spus Dragnea.

Vicepremierul a adăugat că „Victor Ponta nu controlează justiția și nici nu dă ordine sau sugestii în acest sens”.

„Procesul merge cu audieri din lună în lună. Sunt chemați martori, sunt chemați cetățeni. Nici măcar nu cred că este procesul lui Liviu Dragnea, cred că este procesul democrației. Au murit oameni la Revoluție, printre altele, și pentru ca noi să avem dreptul de a merge la vot. Faptul că cineva este trimis în instanță pentru că a cerut oamenilor să meargă la vot este, de fapt, un proces al democrației. Dacă, Doamne Ferește!, eu sunt condamnat, cel care conduce campania electorală ar trebuie să fie condamnat”, a precizat Dragnea.

Dragnea: Nu-ţi alegi fraţii sau familia. Preşedintele să-şi asume responsabilitatea

Vicepremierul Liviu Dragnea a fost trimis în judecată, fiind acuzat, alături de alte 74 de persoane, de fraudarea referendumului din 29 iulie 2012, organizat pentru demiterea președintelui Traian Băsescu.