Liviu Dragnea, despre modificarea Codurilor Penale: Nu este nevoie de OUG, trebuie adoptate după dezbateri

Publicat: Joi, 28 Decembrie 2017 23:34 // Actualizat: Vineri, 29 Decembrie 2017 08:32 // Sursa: romaniatv.net

Preşedintele Camerei Deputaţilor Liviu Dragnea a declarat, joi, că nu este de acord cu convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare pentru modificarea Codurilor Penale şi nici cu emiterea unei ordonanţe de urgenţă pe această temă.

"Eu nu cred că e nevoie de ordonanţă de urgenţă pentru că şi aceste iniţiative legislative trebuie adoptate după dezbateri. Nici nu sunt de acord să facem o sesiune extraordinară, nu cred că se impune. Asta nu înseamnă că în vacanţa parlamentară comisia specială nu se poate întruni de câteva ori să primească propuneri. Noi vorbim aici de trei componente. Este vorba de un pachet de modificări generate de necesitatea de a transpune în legislaţia românească o directivă extrem de importantă care se referă la prezumţia de nevinovăţie, dreptul la un proces echitabil, care trebuie implementată până în aprilie anul viitor. Deci, nu a răsărit aşa din spuma mării, că a visat cineva, discuţia pe directivă trebuia să înceapă deja de anul trecut, din anul 2016", a precizat Dragnea, la România TV, întrebat despre modificările Codurilor Penale.

El a explicat că mai este vorba şi de un alt pachet de modificări ale Codurilor Penale generat de decizii ale CCR, precum şi un alt pachet generat de deciziile CEDO.

Citeşte şi Liviu Dragnea, despre acuzaţiile din Tel Drum: Eu nu am acces la dosar

"Este un proces legislativ care a început şi se desfăşoară în perioada următoare, în ianuarie, februarie, martie. Nu văd de ce să se adopte prin OUG, pentru că Parlamentul va lucra şi nici nu cred că e nevoie de sesiune extraordinară pentru asta", a mai spus Dragnea, potrivit Agerpres.

În legătură cu propunerile de modificare ale Codurilor Penale, Liviu Dragnea a spus că nu ar vrea să se supere nimeni, având în vedere că dezbaterile sunt la stadiul incipient.

"Aş vrea să nu se supere nimeni pe nimic. Deocamdată sunt nişte propuneri, amendamente care au venit, o să mai vină amendamente. Sunt amendamente, ele se dezbat, sunt păreri, argumente pro, argumente contra, vin specialişti şi spun care sunt efectele, se renunţă, se modifică. Este un proces democratic. Suntem la stadiul incipient. Sunt absolut convins când vom ajunge în preajma votului final, al adoptării raportului, vor fi discuţii serioase şi aceste dezbateri ne vor ajuta să nu luăm decizii greşite în Parlament. (...) Eu zic că aici trebuie să stăm liniştiţi, ca şi cu legile justiţiei", a mai afirmat Dragnea.

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
CCR cedo coduri penale Liviu Dragnea modificarea coduri penale
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6671
RON
22 Oct
noapte 6 °
zi 19 °
Ultimele joburi adaugate
24 H