Liviu Dragnea, despre votul în cazul Rovanei Plumb: Este o expresie că oportunitatea aparţine decidenţilor

Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților, a declarat marți că votul împotriva urmăririi penale a Rovanei Plumb este "o expresie a faptului că oportunitatea aparține decidenților", menționând că el vota tot împotrivă și dacă era vorba despre un parlamentar al Opoziției aflat în aceeași situație.

17 oct. 2017, 14:33
Liviu Dragnea, despre votul în cazul Rovanei Plumb: Este o expresie că oportunitatea aparţine decidenţilor

„Este o expresie a faptului că de ani de zile susțin că oportunitatea aparține decidenților — că sunt primari, că sunt președinți de consilii județene, că sunt miniștri, că sunt parlamentari, decizia de oportunitate trebuie să fie a celor care decid. Asta a fost explicația votului meu și a fost explicația celor 99% dintre colegii mei, este foarte simplu”, a afirmat Liviu Dragnea, întrebat în legătură cu votul dat în Camera Deputaților de respingere a solicitării DNA de începere a urmăririi penale în cazul Rovanei Plumb, potrivit Agerpres.

Liderul social-democraților a spus că mereu a susținut eliminarea din Constituție a imunității, inclusiv pentru președinte.

„Am spus și o să spun mereu că cea mai bună variantă ca să se limpezească societatea sau o parte din societate și instituții și să dispară foarte multă ipocrizie și fariseism ar fi ca în Constituție să nu mai existe imunitate pentru nimeni, nici pentru președinte, și atunci nu ar mai fi subiect. De câte ori se vine în Parlament, în fața parlamentarilor, să se supună la vot ceva, acești oameni care nu sunt roboți votează: unii într-un fel, alții în alt fel, nu pot fi legați cu mâna la spate parlamentarii. Și în perioadele și în dățile când se transmitea de la partid într-un fel sau altul, nu toți parlamentarii votau așa. Atâta timp cât ai acest subiect, oamenii votează, nu numai în România”, a susținut Dragnea.

Întrebat dacă el vota pentru în cazul în care era vorba despre un parlamentar al Opoziției, Dragnea a răspuns: „În aceeași situație votam împotrivă, indiferent despre cine este vorba”.

Camera Deputaților a respins marți solicitarea DNA privind efectuarea urmăririi penale a deputatului social-democrat Rovana Plumb, fost ministru al Mediului. După vot, președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a declarat că a votat împotriva solicitării DNA.

Citeşte şi: Rovana Plumb scapă de urmărirea penală în dosarul Belina: Le mulţumesc colegilor mei că au apărat separarea puterilor în stat