Liviu Dragnea, discuţii cu preşedintele Israelului despre "accelerarea consultărilor pentru relocarea Ambasadei României la Ierusalim"

Publicat: Joi, 26 Aprilie 2018 14:32 // Actualizat: Joi, 26 Aprilie 2018 14:49 // Sursa: romaniatv.net

Delegația română aflată în vizită oficială în Israel, din care fac parte președintele Camerei Deputaților Liviu Dragnea, prim-ministrul Viorica Dăncilă și ministrul Afacerilor Externe Teodor Meleșcanu, a fost primită joi de către președintele Statului Israel, Reuven Rivlin. Liderul PSD Liviu Dragnea a vorbit, în cadrul întâlnirii, despre "accelerarea consultărilor interne cu privire la relocarea Ambasadei României la Ierusalim".

În cadrul discuțiilor purtate cu acest prilej au fost evocate legăturile tradiționale de prietenie dintre cele două țări, consolidate pe parcursul a 70 de ani de relații diplomatice neîntrerupte. A fost evidențiat, totodată, nivelul excelent atins, în prezent, în cadrul cooperării dintre România și Statul Israel, anunţă Guvernul într-un comunicat de presă.

Oficialii români au arătat că "aprofundarea cooperării cu Israelul constituie o prioritate a țării noastre și au reiterat dorința de a se realiza noi pași spre o dimensiune strategică a relației româno-israeliene".

Situația de securitate din regiune a ocupat un loc important pe agenda discuțiilor, realizându-se un schimb substanțial de opinii cu privire la conflictul din Siria, evoluțiile din dosarul nuclear iranian, situația din Golful Persic și lupta împotriva terorismului, se mai arată în comunicat.

"Președintele Camerei Deputaților a vorbit despre accelerarea consultărilor interne cu privire la relocarea Ambasadei României la Ierusalim. Președintele Statului Israel a salutat această decizie. În context, prim-ministrul român a informat partea israeliană că Guvernul a propus viitorul ambasador al României în Statul Israel, decizia de numire a acestuia aparținând președintelui", potivit comunicatului de presă transmis de la Palatul Victoria.

O temă specială pe agenda întrevederii a fost evidențierea rolului comunității israelienilor originari din România la edificarea Statului Israel modern, precum și la consolidarea relațiilor între cele două state.

Vă reamintim că preşedintele Cehiei, Milos Zeman, a anunţat miercuri seară că sediul ambasadei din Israel va fi mutat de la Tel Aviv la Ierusalim. Milos Zeman a explicat că mutarea sediului misiunii diplomatice se va face în trei etape: un consulat onorific va fi deschis în Ierusalim în luna mai, după care vor fi transferate sediile altor reprezentanţe, iar la final cel al ambasadei.

Citeşte şi: Klaus Iohannis: Nimeni din UE nu-şi mută ambasada la Ierusalim. Nu comparăm România cu SUA

1 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
27 apr 07:44
Răspunde | Votează email 0 email
serj
inca o dovada ca romania s-a aliat cu cine nu trebuie. adica cu poporul lui satana.
1
EUR
4.7081
RON
23 Jan
noapte 0 °
zi 7 °
Ultimele joburi adaugate
24 H