Liviu Dragnea: Guvernul îl susţine pe Tudorel Toader în demersul său de la CCR după refuzul lui Iohannis de a o revoca pe şefa DNA

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, lider al PSD, a reafirmat joi că îl susţine pe ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, în demersul său la Curtea Constituţională a României, referitor la refuzul preşedintelui Klaus Iohannis de a o revoca din funcţie pe şefa DNA şi s-a declarat deranjat de atitudinea şefului statului "faţă de dezvăluirile înfiorătoare care au ieşit în ultimele zile".

19 apr. 2018, 20:06
Liviu Dragnea: Guvernul îl susţine pe Tudorel Toader în demersul său de la CCR după refuzul lui Iohannis  de a o revoca pe şefa DNA

„Domnul Tudorel Toader este profesor universitar de drept, este doctor în drept, este fost judecător, este fost judecător la CCR, este membru în comisia de la Veneţia, este un om cu pregătire juridică şi constituţională deosebită. Eu am foarte mare încredere în argumentaţia acestui om. Am spus şi spun în continuare că-i acord tot sprijinul meu pentru demersul pe care vrea să-l facă. Şi sunt convins că şi prim-ministrul îi va acorda sprijinul şi Guvernul, în ansamblu. Dacă domnul Tudorel Toader a anunţat că va sesiza CCR, înseamnă că are argumente foarte serioase şi foarte solide şi nu o face din nişte raţiuni personale”, a declarat Dragnea, la Antena 3.

El a adăugat că şi Guvernul îl sprijină pe ministrul Justiţiei în demersul pe care îl va face la CCR referitor la refuzul preşedintelui Klaus Iohannis de a o revoca pe Laura Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al DNA şi a adăugat că nu această decizie a şefului statului îl deranjează.

„Nu nerevocarea în sine m-a deranjat, m-a deranjat foarte mult atitudinea preşedintelui faţă de dezvăluirile înfiorătoare care au ieşit in ultimele zile. Adică nu te poţi face că nu înţelegi gravitatea acestor dezvăluiri, nu te poţi face că acest sistem n-a funcţionat, ba dimpotrivă, a funcţionat foarte rău şi a generat foarte multe abuzuri. Nu ştiu care a fost atitudinea preşedintelui, e opţiunea dumnealui, unii spun că au fost raţiuni electorale, (…) dar nu asta mă interesează foarte mult. Dar m-a deranjat această atitudine destul de pasivă faţă de grozăvia dezvăluirilor care au ieşit”, a precizat preşedintele PSD.