Liviu Dragnea: În ceea ce priveşte legile Justiţiei, oricând se pot declanşa o discuţie şi o analiză pe text

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, lider al PSD, a declarat miercuri că oricând se poate declanșa o analiză pe text în ceea ce privește legile Justiției.

27 sept. 2017, 13:51
Liviu Dragnea: În ceea ce priveşte legile Justiţiei, oricând se pot declanşa o discuţie şi o analiză pe text

„Eu am tot spus că e bine că comunicăm (Liviu Dragnea cu președintele Klaus Iohannis — n.r.), e bine să ne întâlnim, să discutăm, că o discuție nu poate să facă rău, iar în ceea ce privește legile Justiției oricând se poate declanșa o discuție, ca și o analiză pe text ca să înțelegem și noi și să înțeleagă toată lumea de unde vine atâta supărare. Am înțeles că este vorba de competențele de numire a procurorilor-șefi. Eu mi-am spus un punct de vedere și anume că nu mi-am schimbat părerea și anume să rămână cei trei actori. Iar în ceea ce privește Inspecția judiciară și ministrul a spus în mai multe rânduri, și eu cred, că Inspecția Judiciară trebuie să devină totuși un organism independent. Este o structură foarte importantă”, a afirmat Dragnea, la Palatul Parlamentului.

Președintele Klaus Iohannis a afirmat, marți seară, că propunerea ca șeful statului să fie scos din procedura de numire a procurorilor-șefi este o greșeală fundamentală, motivând că numai prin prezența președintelui în această procedură România a ajuns să aibă o activitate anticorupție consistentă, recunoscută pe plan european și internațional.

Șeful statului a susținut totodată că este inadecvată abordarea ministrului Tudorel Toader referitoare la verificarea legalității unei hotărâri de guvern, susținând că, în cazul în care acesta a constatat că anumite lucruri nu sunt bine clarificate în Justiție, trebuia să vină cu un act care să corecteze, transmite Agerpres.