Liviu Dragnea: PSD nu vrea ca programul „Prima Casă” să fie afectat de legea dării în plată

PSD susţine introducerea în legea dării în plată a unei prevederi care să precizeze că programul "Prima casă" nu este afectat de aceasta, a declarat preşedintele social-democraţilor, Liviu Dragnea.

22 mart. 2016, 16:39
Liviu Dragnea: PSD nu vrea ca programul „Prima Casă” să fie afectat de legea dării în plată

„Aici PSD este foarte ferm şi fără ezitare: noi susţinem introducerea unei prevederi clare în lege prin care să se spună că programul „Prima casă” nu este afectat de această lege. De asemenea, sub nicio formă nu suntem de acord cu eliminarea niciunui plafon. Nu ştiu dacă este vorba de plafonul de 150.000 euro, poate este puţin mărit pentru că eu şi cred că şi ei (liberalii—n.r.) sau mare parte dintre ei au susţinut această lege din dorinţa de a rezolva o problemă socială, ori peste un plafon nu mai putem discuta de probleme sociale. Un împrumut de peste un milion de euro nu mai reprezintă un caz social. Sub nicio formă nu renunţăm la ideea plafonului”, a afirmat Dragnea, la Parlament.

Citeşte şi: Cioloş: Legea dării în plată trebuie să vizeze cazurile sociale, nu să rezolve problema speculatorilor imobiliari

Proiectul de lege privind darea în plată iniţiat de deputatul PNL Daniel Zamfir a fost adoptat de Senat şi urmează să intre în dezbaterea Camerei Deputaţilor. Varianta adoptată la Senat prevede includerea programului „Prima casă” şi un plafon de 150.000 de euro pentru credite.