Liviu Dragnea: Sunt educat la ţară şi voi merge la referendum. Voi vota DA

Liviu Dragnea a declarat duminică seară la România TV că va merge la referendumul pentru modificarea Constituției în sensul redefinirii familiei.

30 sept. 2018, 17:05
Liviu Dragnea: Sunt educat la ţară şi voi merge la referendum. Voi vota DA

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a explicat că el a fost educat la țară și va merge la referendum și va vota DA.

„PSD face o serie de acțiuni, o informare a populației pentru a înțelege care este scopul acestui referendum. Au fost discuții în ultimele zile că este neclară întrebarea la referendum, că s-a pus întrebarea în așa fel încât Parlamentul să poată face ce vrea cu referendumul. Nici vorbă de așa ceva!

Educația mea ortodoxă, educația mea de copil crescut la sat, la țară înconjurat de familia tradițională mă face să merg la referendum și dă votez „DA”, a spus Liviu Dragnea, la România TV.

Dragnea a spus că acest referendum nu este al PSD, este o iniţiativă a 3,2 milioane de români şi este obligatoriu să se ţină cont de ea.

De asemenea, Dragnea a susţinut că PSD nu are absolut nimic împotriva minorităţilor sexuale: „Ba, dimpotrivă, suntem toleranţi şi înţelegem. Se pune şi problema adopţiilor de copii. Totuşi, cred că un copil, dacă este adoptat, trebuie să fie adoptat de o femeie şi un bărbat. Modificarea Constituţiei nu aduce niciun dezavantaj pentru familiile monoparentale. (…) Aşa am fost crescut, mi-e imposibil să-mi schimb opinia”.

Liderul PSD a mai spus că premierul Viorica Dăncilă şi liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, au fost întrebaţi, în vizita la Bruxelles, despre referendum: „Am vorbit cu domnul Tăriceanu despre ce a făcut la Bruxelles, ce a făcut doamna Dăncilă şi vreau să spun că au fost întrebaţi despre referendum. Şi eu am primit solicitări de la oficialii europeni (să nu se susţină), dar le-am spus că iniţiativa a 3,2 milioane de români nu pote fi trecută sub tăcere şi le-am spus şi care e convingerea mea. Nu sunt âmpotriva nimănui, cred că este un referendum pozitiv care urmăreşte să dea răspuns la o întrebare importantă. Este vorba de temerea multora că în România vor apărea evoluţii ca în alte ţări, de exemlppu legalizarea căsătoriei între un om şi un animal. Eu nu spun că de-asta facem referendum, dar sunt foarte mulţi speriaţi”.

Liviu Dragnea a mai spus că le-a cerut colegilor parlamentari să înceapă discuţiile cu asociaţiile care se opun redefinirii familiei, pentru legea parteneriatului civil, el susţinând că parteneriatul civil este normal, dar până la adopţii.

„S-au întâlnit, au discutat. Parteneriatul civil e normal, dar până la adopţii. Vom discuta după referendum. Referendumul nu este împotriva cuiva, ci doar pentru a da un răspuns la o întrebare firească”, a adăugat liderul PSD.

Referendumul privind redefinirea familiei va avea loc pe 6 şi 7 octombrie, între orele 7,00 şi 21,00. Întrebarea care le va fi adresată cetăţenilor şi la care aceştia trebuie să răspundă cu „da” sau „nu” va fi: „Sunteţi de acord cu Legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”.