Liviu Dragnea: Sunt toate şansele ca până pe 1 iulie să fie adoptată legea salarizării unitare

Liviu Dragnea a declarat luni că legea salarizării unitare va fi finalizată și aprobată și că nu vede de ce nu ar fi adoptată până la 1 iulie.

15 mai 2017, 16:38
Liviu Dragnea: Sunt toate şansele ca până pe 1 iulie să fie adoptată legea salarizării unitare

„Legea salarizării va fi finalizată și va fi aprobată. Este o lege care va pune ordine în sistem și prin care se măresc salariile. Sunt unii care vor să li se mărească și mai mult. Sau sunt unii care spun, nu neapărat îi condamn, domne, mi-ai mărit mie dar de ce i-ai mărit lu’ ăla mai mult decât mie? Nu e o lege ușoară dar va fi dusă la capăt, cu discuții, se continuă discuțiile, se analizează toate amendamentele, dar în final se va adopta. Eu, așa cum am convenit, dorim ca până pe 1 iulie să fie adoptată legea. Și sunt toate șansele. Adică nu văd de ce nu s-ar adopta”, a spus Dragnea.

Comisia juridică din Senat a dat, luni, un aviz favorabil cu amendamente proiectului legii salarizării personalului plătit din fonduri publice.

Câteva mii de salariaţi din direcţiile de finanţe publice au declanşat un protest spontan, luni dimineaţă, nemulţumiţi de proiectul legii salarizării. 

Protestul angajaţilor din Finanţe s-a încheiat, însă liderii acestora ameninţă cu un nou protest programat miercuri.

Președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), Bogdan Nicolae Stan, susține că va face demersurile necesare, astfel încât nemulțumirile angajaților „să fie auzite” și să se găsească soluții ” în vederea bunei funcționări a activității instituției”.

Citeşte şi: BNR: Legea salarizării bugetarilor, sursă de risc inflaţionist