Liviu Dragnea: UDMR nu are vreun motiv să nu fie de acord cu propunerea Vioricăi Dăncilă în funcţia de premier

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat miercuri, la finalul consultărilor cu preşedintele Klaus Iohannis, că UDMR nu are vreun motiv să nu fie de acord cu nominalizarea Vioricăi Dăncilă pentru postul de premier.

17 ian. 2018, 12:33
Liviu Dragnea: UDMR nu are vreun motiv să nu fie de acord cu propunerea Vioricăi Dăncilă în funcţia de premier

„În principiu n-au nimic, deocamdată, împotriva doamnei Viorica Dăncilă, n-au nicio informaţie sau elemente care să-i facă să nu o susţină, dar ei vor adopta o decizie într-un for statutar”, adeclarat Dragnea.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri, la finalul consultărilor de la Palatul Cotroceni, că preşedintele Klaus Iohannis nu are niciun motiv să respingă numirea Vioricăi Dăncilă în funcţia de prim-ministru, iar o discuţie între preşedinte şi premier va fi obligatorie.

„(…) Preşedintele României a luat act de ceea ce i-am spus noi, ne-a transmis că doreşte să nu se prelungească această situaţie şi să avem un Guvern cât mai repede. Va lua o decizie, nu ştim dacăazi sau mâine. Normal, va asculta şi alte partide şi va analiza serios propunerile înainte de a lua o decizie. Noi sperăm să accepte propunerea cu doamna Viorica Dăncilă. Suntem pregătiţi să convocăm Parlamentul în sesiune extraordinară pentru a începe audierile de miniştri, pentru a vota programulde guvernareşi cabinetul”, a spus Liviu Dragnea la finalul consultilor.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, negocieri cu partidele pentru desemnarea noului premier. PSD şi ALDE o propun pe Viorica Dăncilă. PNL vrea anticipate