Liviu Dragnea: Va fi foarte greu ca PSD să susţină nominalizarea lui Ungureanu la şefia SIE

Coordonatorul politic al PSD Liviu Dragnea a declarat că cel mai probabil luni va avea loc o ședință a coaliției în care se va lua o decizie în ceea ce privește nominalizarea lui Mihai-Răzvan Ungureanu la SIE, adăugând că în partid nu este o stare de mulțumire legată de această propunere.

24 iun. 2015, 13:56
Liviu Dragnea: Va fi foarte greu ca PSD să susţină nominalizarea lui Ungureanu la şefia SIE

Deputatul PSD Liviu Dragnea a declarat că în PSD „nu este o stare de mulţumire” legată de nominalizarea lui Mihai Răzvan Ungureanu la conducerea SIE şi că va fi „foarte greu” să susţină această propunere.

CITEŞTE ŞI: PSD nu va vota nominalizarea lui Ungureanu la şefia SIE. Ilie Sârbu: Numirea este ILEGALĂ VIDEO

„În PSD nu e o stare de mulțumire legată de această nominalizare, PSD nu și-a ascuns niciodată lipsa de apreciere față de Mihai-Răzvan Ungureanu.

Știm foarte bine scandalurile în care a fost implicat cât a fost prim-ministru. Nu am discutat efectiv în partid, numai că eu cred că va fi foarte greu ca noi să susținem această propunere. V-am spus părerea mea, nu am apucat să vorbesc cu colegii, dar mie în vine foarte greu să cred că PSD va susţine această propunere, a spus Dragnea, miercuri, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că nu știe dacă Victor Ponta a discutat cu Ungureanu înainte de a se opera și nici nu a auzit de vreo discuție pe acest subiect în CSAT, scrie Agerpres.

Dragnea a precizat că luni va avea loc probabil o ședință de coaliție, iar faptul că UNPR îl susține pe Ungureanu nu ar trebui să fie motiv de ruptură.

„Probabil că luni o să avem o coaliție și o să vedem ce iese. Nici nu ne-am întâlnit în coaliție și ne-am și rupt? Nu văd niciun motiv de ruptură, putem avea puncte de vedere diferite, cine știe, poate vor găsi voturi suficiente”, a adăugat Dragnea.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat, miercuri, pe Mihai-Răzvan Ungureanu pentru funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe.

CITEŞTE ŞI: Mihai Răzvan Ungureanu, nominalizat de Klaus Iohannis la şefia SIE. REACŢIA lui MRU VIDEO

Conform prevederilor constituţionale, Klaus Iohannis „i-a înştiinţat, printr-o scrisoare oficială, pe preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului despre această nominalizare, urmând ca Parlamentul să adopte o hotărâre în acest sens”, precizează sursa citată.

Postul de director al SIE este vacant din 22 septembrie 2014, când Teodor Meleşcanu a demisionat din această funcţie pentru a candida la alegerile prezidenţiale.