Liviu Iolu: Premierul a discutat cu toţi liderii partidelor înainte de remaniere

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu, a declarat, miercuri, că premierul Dacian Cioloş a discutat cu toţi liderii de partide înainte de a anunţa public remanierea guvernamentală, confirmând că şeful Guvernului ţine legătura în permanenţă cu şefii de partid.

06 iul. 2016, 17:26
Liviu Iolu: Premierul a discutat cu toţi liderii partidelor înainte de remaniere

Premierul are dialog cu domnul Dragnea, aşa cum are cu toţi liderii partidelor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu lolu, întrebat dacă a vor continua schimbările în Executiv aşa cum liderul social-democraţilor a anunţat, ca urmare a discuţiei cu prim-ministrul, potrivit news.ro.

Întrebat dacă a discutat doar cu Dragnea sau şi cu restul liderilor, Iolu a spus: ”Cu toţi liderii partidelor”.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că, marţi seară, înainte să anunţe remanierea a patru miniştri, premierul Dacian Cioloş l-a sunat. Dragnea a spus că a întrebat de ce s-a oprit la cei patru, iar premierul i-ar fi răspuns că s-ar putea să continue.

Nu e un secret. Marţi, înainte să anunţe remanierea, premierul Cioloş m-a sunat să îmi spună înainte să apară în presă această intenţie. Aceeaşi întrebare am avut-o şi eu: de ce s-a oprit numai aici. Mi-a zis că s-ar putea ca acest proces de remaniere să nu fie oprit aici. I-am spus că nu mă interesează foarte mult în condiţiile în care în continuare agricultura reprezintă un domeniu în care este o nemulţumire foarte mare. Mi-a spus că asociaţiile din agricultură sunt mulţumite dacă au ministru, eu în toată campania electorală, mergând prin ţară, n-am auzit în niciun judeţ păreri bune despre ce se întâmplă în agricultură, dimpotrivă foarte multe temeri, foarte multe supărări pentru faptul că s-au tăiat subvenţiile şi pentru că pe fonduri europene depunerea proiectelor a fost foarte mult întârziată. Aceasta a fost discuţia, n-am ce să comentez. Nu am niciun fel de speranţă”, a afirmat Dragnea.

Premierul Dacian Cioloş a anunţat, marţi, înlocuirea a patru miniştri: Adrian Curaj (Educaţie), Marius Bostan (Comunicaţii), Dan Stoenescu (Românii de Pretutindeni) şi Dan Costescu (Transporturi).

CITEŞTE ŞI: Traian Băsescu: Remanierea lui Costescu era absolut necesară, dar cum să îl remaniezi pe Curaj şi nu pe Tobă?