Locuitorii unui orăşel olandez, terorizaţi de o bufniţă care atacă din senin VIDEO

De câteva săptămâni, locuitorii orăşelului Purmerend, din Olanda, sunt terorizaţi de o bufniţă care atacă din senin. Atacurile au loc aproape zilnic, iar mai multe victime au ajuns la spital din cauza rănilor suferite. Comportamentul bufniţei este ciudat, spun experţii, care cred că pasărea a crescut în captivitate sau îşi apără teritoriul.

28 feb. 2015, 13:18
Locuitorii unui orăşel olandez, terorizaţi de o bufniţă care atacă din senin VIDEO

Locuitorii unui orăţel olandez abia mai pot merge pe stradă, din cauza unei bufniţe extrem de agresive care atacă oameni. Unele victime au fost rănite atât de rău, încât au ajuns la spital.

Scenele par desprinse din celebrul film Păsările, doar că în cazul de faţă sunt reale, iar personajul negativ este … bufniţa teroristă, cum au poreclit-o locuitorii. Oamenii din orașul Purmerend sunt şocaţi şi nu înţeleg de ce pasărea îi atacă din senin. În ultima lună, bufnița a făcut victime aproape zilnic, iar mai mulţi oameni au ajuns la spital.

„Am văzut-o venind, cu aripile întinse, a zburat spre noi, şi mi-a atacat clienta! Ea mergea cam la un metru în spatele meu. Am ridicat mâinile şi am strigat, dar nu a funcţionat! A lovit-o pe clienta mea aici, a rănit-o pe obraz”, a declarat un locuitor din Purmerend.

Specialiştii spun că incidentele sunt ciudate, dar au posibile explicaţii. Fie pasărea agresivă a crescut în captivitate şi îi confundă pe oameni cu prada, fie îşi apără teritoriul, fiind sezon de împerechere.

Cei care au curaj să iasă seara din case îşi iau măsuri de precauţie.

„Dacă ieşim afară seara, sau când este întuneric, ne luăm umbrelele…”, a mai povestit un locuitor.

Temuta bufniţă face parte dintr-o specie protejată şi nu poate fi prinsă fără o autorizaţie specială. Până atunci, oamenii speră ca pasărea să revină la sentimente mai bune şi să îi lase în pace.

Citeşte şi Cele mai tari animale hibrid, de la ligru la ursul grolar GALERIE FOTO