Locuri pe care nu ar trebui să le atingi niciodată într-un restaurant. Te pot îmbolnăvi grav

Mâncatul la restaurant este simplu şi plăcut, însă există şi aspecte negative ale acestui obicei. Vezi care sunt locurile pe care nu ar trebui să le atingi niciodată când eşti într-un astfel de local.

02 ian. 2016, 12:55
Locuri pe care nu ar trebui să le atingi niciodată într-un restaurant. Te pot îmbolnăvi grav

Masa

Dr. Charles Gerba, cercetător la Universitatea Arizona, a găsit un număr mare de bacterii E.coli pe mesele din restaurante, potrivit yahoohealth.com. Aceşti germeni reprezintă un pericol mai ales pentru copii, bătrâni şi persoane cu sistemul imunitar compromis. Iar numărul bacteriile creştea semnificativ după ce masa era ştearsă, aşa că specialiştii recomandă să nu le ceri ospătarilor să îţi cureţe locul în care veo mânca.

Meniul
Este greu să eviţi să atingi meniul, însă gândeşte-te numai câte persoane pun zilnic mâna pe el. Un studiu din 2013 a arătat că meniurile sunt pline de bacterii E.coli, care supravieţuiesc până la 24 de ore, şi salmonella, cu o rezistenţă de până la 72 de ore. Dacă observi particule de mâncare pe meniuri ori sunt lipicioase, sunt mari şanse să fie pline de agenţi patogeni. Spală-te pe mâini după ce comanzi, ca să fii sigură că nu iei niciun virus sau bacterie.
Gheaţa din băutură
Preferi să bei băutura rece? Recipientele de gheaţă din restaurante sunt curăţate foarte rar şi sunt pline de bacterii. Cere apa sau sucul simplu, iar stomacul tău îţi va mulţumi.

Citeşte mai mult pe unica.ro