Lotul 3 al autostrăzii Sibiu-Orăştie, închis după 10 luni de la inaugurare, va fi REDESCHIS în septembrie

Lotul 3 al autostrăzii Sibiu - Orăștie va fi redeschis traficului după jumătatea lunii septembrie, a declarat, joi, ministrul Transporturilor, Sorin Bușe, care a inspectat lucrările pe loturile 2, 3 și 4 ale autostrăzii Sebeș - Turda.
Iulian Tudor
18 aug. 2016, 12:32
Lotul 3 al autostrăzii Sibiu-Orăştie, închis după 10 luni de la inaugurare, va fi REDESCHIS în septembrie

„Lotul 3 o să fie dat ( traficului — n.r.) până la sfârșitul lunii septembrie, deci după jumătatea lunii septembrie”, a declarat ministrul Transporturilor, menționând totodată că „se lucrează în foc continuu”, iar între mijlocul și sfârșitul lunii viitoare lucrările vor fi terminate pe tronsonul care a fost demolat, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă mai există „puncte nevralgice” pe lotul 3, ministrul Transporturilor a spus că, din câte se știe, nu, ci doar puncte considerate „minore”. „Mai există puncte pe care noi le considerăm minore, dar suntem acum pe punctul de a negocia și de a lansa foarte curând, deci vorbesc în următoarele zile, săptămâni, încă o expertiză independentă”, a declarat demnitarul.

El a mai spus că la minister se lucrează în prezent la un raport tehnic, care se bazează pe numere, nu pe impresii, și care o să arate exact ceea ce se întâmplă acolo. Însă, pentru mai multă siguranță, o să fie declanșat și „acest proces de expertiză independentă”.

„Reparația o să fie făcută clar până la jumătatea lunii septembrie și când vom da drumul la circulație vrem să fim siguri că nu numai că este gata, dar este în condiții de siguranță”, a afirmat ministrul Transporturilor. El a susținut că problemele de pe tronsonul respectiv sunt „din vina constructorului, care nu a luat în considerare condițiile geofizice de acolo”.

În data de 3 septembrie 2015, CNADNR a anunțat închiderea circulației rutiere pe Autostrada A1 Orăștie — Sibiu, la 10 luni de la inaugurarea acesteia, între Nod rutier Săliște (km 270+020) — Nod rutier Cunța (km 292+455), în vederea remedierii degradărilor constatate la km 275+650 al autostrăzii. CNADNR a impus constructorului autostrăzii Orăștie — Sibiu, Salini Impregilo, să refacă porțiunea de 200 — 300 de metri din corpul de autostradă unde au apărut degradările, prin demolare și reconstrucție în conformitate cu proiectul tehnic aprobat.

Autostrada a fost împărțită în 4 loturi de punere în aplicare. Loturile 1 și 2, având lungimea de circa 44 km, au fost deschise traficului în 2013. Loturile 3 și 4 au fost deschise traficului în 2014. În ceea ce privește Lotul 3 (Săliște — Cunța) de aproximativ 22 de kilometri, acesta face obiectul unei anchete penale după ce pe o porțiune din zona viaductului Aciliu au apărut fisuri adânci, care au pus în pericol siguranța traficului rutier.

Spynews
Reacția exclusivă a Cristinei Pucean despre imaginile virale pe internet în care apare în tandrețuri cu altcineva decât Bogdan de la Ploiești. Ce spune dansatoarea
Bzi.ro
Cătălin Botezatu iubește din nou! „Nu îmi plac femeile îngălate!”
Fanatik.ro
Ce să le pui ardeilor dacă vrei să ai o recoltă bogată. Vor crește mari și frumoși dacă faci acest lucru
Capital.ro
Ion Iliescu e în doliu: Ultimul Apus de soare...
Playtech.ro
Imagini indecente cu Simona Halep. Așa arăta înainte să-și micșoreze sânii, pozele sunt incendiare
DailyBusiness
Este anunțul zilei de la BNR. Sunt vizați milioane de români care au rată la bancă
Adevarul
Ucraina a distrus ultima navă purtătoare de rachete staționată în Crimeea
Spynews
Cum arată Erika Isac nemachiată. Artista s-a afișat complet naturală. Cântăreața și-a uimit fanii: „Ce față de inocentă...” / FOTO
Spynews
Ce s-a întâmplat la parastasul de 40 de zile al lui Mădălin, băiatul mort din Olt. Imagini sfâșietoare de la mormântul său: ”Ne-ai distrus” / VIDEO
Evz.ro
Chefi la cuțite. Ce se întâmplă, de fapt, în culise cu noii jurați
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
Cum trăiește, de fapt, acum, Alexandru Tudor. A ales viața monahală, deși nu se poate călugări! Transformarea fizică e incredibilă și e imposibil de recunoscut, la 52 de ani
wowbiz.ro
Nuntă în cer! Ionela și George, înmormântați împreună în ziua în care aveau să devină soț și soție
Cancan.ro
Se schimbă banii de la 5 iunie 2024! 1.000.000 de români sunt afectați
Playsport.ro
Cazacu, dezvăluiri bombă despre Ramona Olaru. A spus, în sfârșit, ce nu mai zisese niciodată
kanald.ro
99% dintre dosarele de pensie au fost deja procesate și digitalizate: Președintele Casei Naționale de Pensii “În urma recalculării, nicio pensie nu va scădea”
Capital.ro
Vladimir Putin a luat decizia finală. S-a terminat totul. A dat ordin
StirileBZI
Ideea care i-a adus mulți bani lui Ioan, un producător local din Arad: Autoservire pe tarla!
Prosport.ro
FOTO. Bomba sexy care s-a iubit cu fiul lui Cristi Borcea continuă să facă ravagii cu imaginile provocatoare cu ea!
stirilekanald.ro
Ultimele imagini cu Erik, băiatul mort după ce a furat mașina părinților și a ieșit la plimbare cu prietenii
substantial.ro
Daniel Bană, de la naveta zilnică pentru fotbal la goluri pentru Universitatea Craiova: povestea inspirațională a noii speranțe a fotbalului oltenesc
MediaFlux
Greseala care lasă românii fara BANII de la stat. Avertismentul guvernanților
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'