Vești bune pentru bucureșteni! Când se deschid primii 20 de kilometri din Autostrada București! Anunțul de ultimă oră făcut de Sorin Grindeanu: „Constructorul depune toate eforturile”

Până la finalul anului în curs ar putea fi deschiși 20 de kilometri din Autostrada București! Locuitorii din Capitală așteaptă cu nerăbdare acest moment. Iată ce a declarat Sorin Grindeanu.

15 dec. 2023, 14:22
Vești bune pentru bucureșteni! Când se deschid primii 20 de kilometri din Autostrada București! Anunțul de ultimă oră făcut de Sorin Grindeanu: „Constructorul depune toate eforturile”
Vești bune pentru Bucureșteni! Când se deschid primii 20 de kilometri din Autostrada București! Anunțul făcut de Sorin Grindeanu

Vineri, Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat că are speranța că până la finalul anului curent se va reuși punerea în funcțiune a unei porțiuni semnificative, de peste 20 de kilometri, din tronsonul sudic al Autostrăzii București (A0). Totodată, entuziaștii de infrastructură au făcut estimări optimiste, sugerând că în anul 2023 ar putea fi posibilă deschiderea traficului pe porțiunea cuprinsă între Jilava și Bragadiru, reprezentând un tronson de 10 kilometri, parte integrantă a lotului 2 al Autostrăzii București Sud.

Citește și: Ultimele imagini cu Shara în viață. Cum a murit, de fapt, eleva olimpică din București

„Pe finalul anului urmează să mai dăm drumul, eu sper, la mai mult de 20 de kilometri din A0 Sud, lângă București”, a declarat Sorin Grindeanu, aflat vineri în vizită pe un șantier din A3, alături de premierul Marcel Ciolacu.

La debutul săptămânii, Irinel Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor, informa că va începe procesul de testare a sistemului de iluminat public pe tronsonul 2 al Autostrăzii București Sud (A0 Sud), având o lungime de 16,3 kilometri. Acest tronson urma să fie deschis inițial pe o distanță de aproximativ 10 kilometri, cuprinsă între Drumul Național 5 (DN5) și Drumul Național 6 (DN6), într-un interval de „câteva zile”, conform declarațiilor sale.

„Cum am spus, acest lot de 16,3 km va fi finalizat în scurt timp și se va circula cel puțin între DN5 și DN6, la nivel de autostradă, fără a se mai tranzita actuala Centură a Capitalei, iar constructorul depune toate eforturile pentru deschiderea circulației până la intersecția cu DN4 Șoseaua Olteniței, în cel mai scurt timp”, a adăugat Scrioșteanu.

Tronsonul 2 Sud al Autostrăzii Bucureștiului (A0) se întinde pe o distanță de 16,3 kilometri, străbătând localitățile Bragadiru și Măgurele, precum și comunele Jilava și Vidra din județul Ilfov. Acest segment, la fel ca și lotul 1, este realizat de către firma turcă Alsim Alarko.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că, într-un viitor apropiat, se prevede deschiderea traficului pe o porțiune de aproape 10 kilometri între Drumul Național 5 (DN5) și Drumul Național 6 (DN6), respectiv între Jilava și Bragadiru. El a subliniat și asigurările constructorului cu privire la finalizarea secțiunii cuprinse între DN5 și DN4 în cursul acestui an.

Cu toate acestea, entuziaștii de infrastructură erau sceptici cu privire la posibilitatea ca întreaga secțiune, inclusiv cea de la DN5 la DN4, să fie deschisă traficului în anul 2023, în ciuda accelerării ritmului de lucru în ultima perioadă. Această secțiune include și o parte din lotul 1, construit tot de către Alarko.

Astfel, rămâne de văzut câți kilometri din Autostrada A0 Sud vor fi accesibili traficului până la finalul anului: fie doar 10 sau întreaga lungime de 23 de kilometri. Merită menționat că, pe 29 noiembrie, CNAIR a inaugurat circulația pe lotul 2 al Autostrăzii de Centură București (A0) Nord, situat între nodul rutier cu Drumul Național 1 și nodul rutier cu Autostrada A3 (București – Ploiești), proiect construit de grupul UMB.

Citește și: Bebelușul nenăscut al angajatei din București ucise de patron cu drujba era al criminalului! Tânăra de 23 de ani a fost abuzată și hărțuită de bărbatul de 72 de ani