LOVITURĂ pentru Simona Halep, la Australian Open. S-a întâmplat după meciul cu Wickmayer

Simona Halep s-a calificat, duminică, în sferturile de finală la Australian Open, după ce a învins-o în două seturi, scor 6-4, 6-2, pe belgianca Yanina Wickmayer. Succesul Simonei nu reprezintă doar egalarea performanţei de anul trecut de la Melbourne, ci şi un important premiu în bani pentru jucătoarea noastră.

RomaniaTV.net
25 ian. 2015, 16:07
LOVITURĂ pentru Simona Halep, la Australian Open. S-a întâmplat după meciul cu Wickmayer

Simona Halep şi-a asigurat un cec în valoare de 340.000 de dolari australieni, echivalentul a 240.000 de euro, prin calificarea în sferturile Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului. Totodată, ea şi-a asigurat şi 360 de puncte în clasamentul WTA.

Dacă va reuşi să treacă şi de Ekaterina Makarova, Simona Halep ar câştiga 650.000 de dolari australieni, adică aproape 460.000 de euro, iar punctele se dublează.

SIMONA HALEP are lumea la picioare după evoluţia de la Australian Open. „E ca o TORNADĂ”

Simona Halep s-a calificat duminica dimineata in sferturile de finala ale primului turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, după ce a trecut de belgianca Yanina Wickmayer (locul 80 in ierarhia WTA), in doua seturi, scor 6-4, 6-2, la capatul unui joc ce a durat o ora si 20 de minute.

SIMONA HALEP, fotografia de la Australian Open care face înconjurul lumii

În sferturi, Simona Halep o va avea ca adversară pe Ekaterina Makarova, locul 11 WTA şi cap de serie numărul 10. Cele două s-au mai întâlnit, iar Halep a învins-o în 2013 în sferturi la New Haven, scor 6-1, 7-6 (8/6).

„O ştiu pe Makarova. Am jucat de câteva ori împotriva ei. Serveşte destul de bine, se mişcă bine, joacă agresiv. Eu am şansa mea. Cred în şansa mea în turul următor. Trebuie să îmi impun jocul, să fiu agresivă şi să servesc bine, ca astăzi”, a spus Halep, duminică, pentru site-ul oficial al turneului.

Simona Halep a precizat că este încrezătoare după ce a ajuns în sferturile de finală ale Australian Open, mai ales deoarece nu a pierdut niciun set. „Am avut meciuri bune în prima săptămână şi sunt foarte bucuroasă că voi juca în a doua săptămână, ca anul trecut. Aici am început să joc cel mai bun tenis al meu la nivel de Grand Slam. Înseamnă mult pentru mine. Am mai multă încredere acum, înaintea sferturilor de finală”, a adăugat sportiva română.

SIMONA HALEP, prima reacţie după calificarea în sferturi la Australian Open. De ce este NERVOASĂ în teren