SIMONA HALEP are lumea la picioare după evoluţia de la Australian Open. „E ca o TORNADĂ”

Simona Halep s-a calificat după doar două seturi în sferturile Australian Open. Deşi Yanina Wickmayer părea că-i va pune probleme, reuşind să ţină aproape de numărul 3 mondial în primul set, în cel de-al doilea Simona a găsit un ritm perfect şi a încheiat rapid socotelile cu belgianca.

RomaniaTV.net
25 ian. 2015, 14:09
SIMONA HALEP are lumea la picioare după evoluţia de la Australian Open. „E ca o TORNADĂ”

Simona Halep a avut o evoluţie apreciată de presa internaţională de specialitate în partida cu Yanina Wickmayer, încheiată cu scorul de 6-4, 6-2, duminică, în optimile Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului.

Site-ul WTA a fost primul care a notat performanţa româncei, scriind că „Halep s-a dus ca o tornadă în sferturi”. „În doar 79 de minute, Simona a reuşit 23 de lovituri cîştigătoare şi a obţinut prima ei victorie în faţa belgiencei Wickmayer. Simona şi-a ridicat din nou nivelul în faţa unei adversare periculoase, pe care a învins-o însă în două seturi. A reuşit o lovitură câştigătoare la fiecare trei minute şi jumătate. Cifrele sunt uimitoare”, a notat site-ul oficial al WTA.

Reuters a notat că „Simona Halep a rupt vraja meciurilor pierdute în faţa belgiencei Yanina Wickmayer şi a navigat spre sferturile de finală la Australian Open”.

Prestigiosul cotidian L’Equipe a notat, în ediţia online, că „Simona a pus capăt frumoase curse a Yaninei Wickmayer”. „In precedentele intalniri, belgianca se impusese, dar de atunci aceasta s-a luptat cu boala Lyme, in timp ce Simona a urcat pana pe locul 3 in clasamentul WTA” , a punctat publicaţia franceză, în timp ce Eurosport a subliniat că Simona Halep şi-a egalat performanţa de anul trecut şi are şanse chiar să o depăşească, dacă va trece de Ekaterina Makarova, numărul 11 mondial, în următorul meci.

„Totul s-a intamplat asa cum era de asteptat in primele optimi. Sharapova, Bouchard, Makarova si Halep au obtinut calificarea”, a scris Gazzetta dello Sport.

Simona Halep s-a calificat în sferturi la Australian Open după ce a trecut de belgianca Yanina Wickmayer (locul 80 WTA), in doua seturi, scor 6-4, 6-2, la capatul unui joc ce a durat o ora si 20 de minute. În faza următoare a competiţiei, Simona Halep o va intalni pe Ekaterina Makarova.