Lovitură TERIBILĂ pentru Antena 1: Este vorba de două vedete, Simona Gherghe şi Dan Capatos

Consiliul Național al Audiovizualului a decis să amendeze cu 100.000 de lei postul Antena 1, pentru ediții ale emisiunilor Acces Direct, Un show păcătos și Superbingo Metropolis.

06 mai 2015, 06:18

Sancțiunea a fost dată pentru încălcarea articolelor privind protecția minorilor, cel referitor la reconstituirea unei crime și exploatarea sentimentelor unor minori.

Sancțiunea a fost propusă de Radu Herjeu, membru CNA, și a fost votată de opt dintre cei nouă membri prezenți: Florin Gabrea, Lorand Turoș, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu și Răsvan Popescu.

Radu Călin Cristea a fost împotriva sancțiunii motivând un viciu de procedură. Argumentul lui Cristea vine după discuții de aproape două ore între avocatul Antenei 1, Daniel Ionașcu, și membrii CNA. Aceasta este a doua ședință, după cea din 28 aprilie, în care membrii CNA și avocatul Antenei 1 au discutat respectivele emisiuni.

Mai exact, în urmă cu o săptămână, Daniel Ionașcu a invocat anumite chestiuni de procedură, spunând că acesta nu a primit una dintre sesizările ce urmau să fie discutate și solicitând, printre altele, ca CNA să facă dovada că respectiva sesizare este sau nu de la o persoană reală (mențiunea a venit în contextul în care asupra CNA planează suspiciuni de sesizări false). După săptămâna trecută, membrii CNA au decis să amâne discuția pentru o altă ședință și, totodată, o parte dintre membrii au decis să se autosesizeze.

În ședința de astăzi, avocatul a reluat discuțiile despre sesizări, spunând că nu a primit de la CNA niciun proces verbal care să arate autosesizările, de săptămâna trecută ale membrilor. „Trebuia ca autosesizarea respectivă să ne fie comunicată. Nu ni s-a comunicat nimic”, a spus Daniel Ionașcu.