Lovitură teribilă pentru Gigi Becali în instanţă. Decizia luată de Înalta Curte în procesul cu juristul MApN

Decizia poate fi atacată în 30 de zile de la comunicare, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

20 mart. 2018, 12:30
Lovitură teribilă pentru Gigi Becali în instanţă. Decizia luată de Înalta Curte în procesul cu juristul MApN

Curtea de Apel Bucureşti i-a dat câştig de cauză lui Florin Talpan, în procesul în care  l-a acuzat pe Gigi Becali de calomnie, astfel că finanţatorul vicecampioanei trebuie să-i achite juristului suma de 30.000 de euro.

„Respinge apelul formulat de apelantul pârât (n.r Gigi Becali), ca nefondat. Admite apelul formulat de apelantul reclamant (n.r Florin Talpan). Schimbă în parte sentinţa apelată în sensul că stabileşte cuantumul despăgubirilor la suma de 30.000 euro. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei. Obligă apelantul pârât să plătească apelantului reclamant suma de 50 lei, cheltuieli de judecată în apel. Cu recurs în 30 de zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 19.03.2018″, se arată în decizia instanţei.

Gigi Becali a dezvăluit rezultatul procesului cu Armata. Câţi bani crede că va vărsa în conturile MApN

Apărătorii lui Becali mai pot face un recurs, de data asta la Înalta Curte de Casație și Justiție, dar este greu de presupus că se va mai schimba ceva. De regulă, la acest ultim for judecătoresc o decizie se poate schimba doar dacă au fost probleme de procedură la celelalte instanțe. 

În urmă cu trei ani, când ”războiul” dintre Gigi Becali și cei de la CSA Steaua își consuma primele episoade, Gigi Becali a avut o reacție dură la adresa lui Florin Talpan, în cadrul emisiunii ”Fotbal Club”. Oficialul Armatei s-a simțit jignit și a acționat în consecință.

”Păi ce? Eu vorbesc cu Talpan? Ce, eu i-am pus să vorbească cu Luţu? Voi vorbiţi cu Talpan? Omul nu e în apele lui. Ministrul Duşa să vorbească cu mine, cum să vorbesc eu cu Talpan? Eu am cerut să vorbesc cu ministrul. Cu Talpan negociez eu? Pe Talpan îl iau şi îl duc la oi! Habar nu are de nicio lege, nu ştie de capul lui nimic. Dacă vrea ministrul, mă aşez acum la masă, pe loc. Să vorbească Boroi dacă au vreo intenţie serioasă. Ştii ce a spus Boroi despre acest jurist? A spus: ’Ăsta e nebun, ne-a băgat într-o încurcătură, i-a spus lui Vali Argăseală. Eu nu zic că e nebun, vă zic ce i-a zis Boroi lui Argăseală’”, a spus Becali, în 2015, la Digi Sport.

Războiul dintre Becali și CSA Steaua este în plină derulare și acum. Cea mai importantă luptă are o miză uriașă. Armata, prin juristul Florin Talpan, cere 36,8 de milioane de euro din partea lui Gigi Becali, pentru folosirea ilegală a mărcii „Steaua”, timp de peste 10 ani.