Lucruri importante care îmbunătăţesc IQ-ul copilului

Un studiu de ultimă oră, publicat în Jurnalul Asociaţiei pentru Ştiinţele Psihologice din Statele Unite, relevă faptul că o dietă bogată în ulei de peste, diverse activităţi şcolare şi extraşcolare de calitate, precum şi cititul contribuie la îmbunătăţirea coeficientului de inteligenţă a copilului.

13 mart. 2017, 21:02
Lucruri importante care îmbunătăţesc IQ-ul copilului

Dieta si coeficientul de inteligenta

John Protzko, doctorand la Steinhardt School of Culture, Education and Human Development din cadrul Universitatii din New York, a centralizat datele mai multor studii pentru a afla ce anume influenteaza cresterea coeficientului de inteligenta la copii.

„Scopul principal al cercetarii este sa intelegem natura inteligentei pentru a ne da seama cum o putem dezvolta inca din stadii incipiente”, au declarat Joshua Aronson si Clancy Blair, profesorii coordonatori ai lucrarii de doctorat realizate de John Protzko. In urma centralizarii informatiilor intr-o baza de date, s-a descoperit faptul ca marimea coeficientului de inteligenta la copii este in stransa legatura cu dieta si mediul inconjurator. Suplimentand dieta gravidei si, ulterior, a copilului cu acizi grasi polinesaturati, alimente bogate in Omega-3, creste coeficientul de inteligenta a acestuia cu 3,5 puncte.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.