Pericolul din APA SFINŢITĂ de la biserică. Riscurile sunt enorme dacă este consumată

Credinta populara sustine ca apa sfintita este un mijloc de purificare spirituala, dar si o substanta care vindeca trupul de cele mai multe dintre boli. Cu toate acestea, cercetatorii au realizat un nou studiu prin care distruge acest mit popular.

11 iun. 2014, 11:55
Pericolul din APA SFINŢITĂ de la biserică. Riscurile sunt enorme dacă este consumată

Cercetatorii din cadrul Institutului de Igiena si Imunologie Aplicata din cadrul Universitatii din Viena au analizat mai multe mostre de apa sfintita, scrie bzi.ro. Descoperirea a fost una uimitoare pentru toata lumea, pentru ca doar un mililitru de astfel de apa poate contine pana la 62 de milioane de bacterii.

Citeşte şi De ce să nu foloseşti NICIODATĂ uscătoarele de mâini din toaletele publice

Testele au mai aratat ca in proportie de 86% dintre toate esantioanele analizate contineau urme de fecale, precum si bacterii periculoase precum E. coli, enterococi sau chiar Campylobacter. Aceste bacterii au un efect daunator asupra organismului si pot produce crampe abdominale, diaree si febra.

O alta problema este intalnita in cazul apei sfintite. Ea contine si nitrati in cantitati foarte mari, care odata introdusi in organism pot provoca afectiuni grave si chiar moartea.

„Trebuie sa informam populatia cu privire la riscurile la care se supun daca va continua sa consume apa sfintita. Aceasta este o problema care a fost ignorata pana acum, mai ales in conditiile in care oamenii au sistemul imunitar din ce in ce mai slab.”, a declarat Dr. Alexander Kirschner, unul dintre cercetatori.

Citeşte şi O crenguţă de salcie a înflorit, în mod MIRACULOS, lângă o icoană FOTO

Aceasta problema se pare ca nu este una inedita pentru ca acum cativa ani s-au incercat introducerea unor automate care sa distribuie sticle sigilate cu apa sfintita. Aceasta masura a fost luata de a proteja enoriasii de anumite afectiuni, dar in cele din urma nu si-a atins scopul propus.

Cei mai muti dintre practicantii religiosi prefera sa consume apa sfintita direct de la sursa pentru ca au senzatia ca astfel vor dobandi o sanatate de fier si vor fi binecuvantati de Dumnezeu. Aceasta cutuma este una daunatoare sustin specialistii si ar trebuie eliminata cu orice pret pentru ca organismul nu se va purifica astfel, ci va fi supus unui atac bacteriologic fara precedent.