Ludovic Orban: Investiţiile private au scăzut cu peste 12% în primele şase luni ale anului

Președintele Partidului Național Liberal (PNL), Ludovic Orban, a declarat duminică într-o conferință de presă susținută la Botoșani că investițiile private au scăzut cu peste 12% în primele șase luni ale anului față de aceeași perioadă din 2016, iar "dinamica este negativă în continuare".

20 aug. 2017, 10:43
Ludovic Orban: Investiţiile private au scăzut cu peste 12% în primele şase luni ale anului

„Este normal ca oamenii să nu mai investească în această țară în care guvernul schimbă de la o zi la alta, de la o săptămână la alta politicile fiscal-bugetare, inventând noi și noi biruri care sunt puse în spinarea celor merituoși, în spinarea celor care creează bogăție, creează prosperitate, creează profit și asigură dezvoltarea societății”, a afirmat Orban.

Pe de altă parte, el a susținut că și investițiile publice sunt la cel mai scăzut nivel din ultimii zece ani.

Totodată, el a atras atenția asupra deficitului comercial al României. „Dezechilibrul, deficitul balanței comerciale a crescut cu 30% într-un an de zile. Este cea mai mare creștere care există într-un interval de timp comparat. De ce a crescut deficitul comercial? Pe de o parte, pentru că nu au crescut exporturile, datorită lipsei de competitivitate a economiei românești, iar pe de altă parte, pentru că a crescut artificial puterea de cumpărare”, a adăugat Orban.