Cod ROŞU şi PORTOCALIU de caniculă, în Ungaria. Avertizare de la MAE

Ministerul Afecerilor Externe român informează cetăţenii care intenţionează să se deplaseze pe teritoriul Ungaria că sunt în vigoare codurile roşu şi portocaliu de caniculă în această ţară.

08 aug. 2015, 08:00

MAE informează cetăţenii români că Inspectoratul de Meteorologie local a emis un cod roşu de caniculă pentru judeţele din sud-estul, estul, centrul şi nord-vestul Ungariei, iar pentru celelalte judeţe este valabil codul portocaliu.

Pe tot teritoriul Ungariei se vor înregistra creşteri ale temperaturii, iar valorile medii zilnice ale acestora, în mai multe regiuni ale ţării, vor depăşi 27 grade Celsius, menţionează sursa citată.

Şi în România este COD PORTOCALIU de caniculă în trei judeţe din vestul ţării – Arad, Bihor şi Satu Mare – şi COD GALBEN în Banat, Crişana, Maramureş, vestul Transilvaniei şi al Olteniei.

MAE reaminteşte că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (ce poate fi descărcată gratuit din „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, recomandări de călătorie şi posibilitatea de a fi alertaţi, în cazul în care apar situaţii speciale.