MAE: Patru turişti români au fost răniţi uşor în naufragiul din Thailanda

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, patru turişti români au fost răniți ușor în naufragiul produs în Golful Thailandei. Întrucât nu au necesitat îngrijiri suplimentare, cei patru au fost externați în cursul zilei de vineri, 27 mai. Ambasada României la Bangkok continuă demersurile pentru a verifica dacă vreuna dintre victimele decedate deţinea şi cetăţenia română.

27 mai 2016, 16:39
MAE: Patru turişti români au fost răniţi uşor în naufragiul din Thailanda

Ambasada României la Bangkok a fost informată la data de 27 mai 2016, de către poliția din insula thailandeză Koh Samui, cu privire la producerea unui accident în data de 26 mai, în care a fost implicat un grup de 36 turiști, printre care şi patru cetăţeni români, care se aflau într-o ambarcațiune. Potrivit primelor informaţii primite, 3 persoane au decedat, iar restul pasagerilor au fost răniţi, fiind transportaţi de către poliția marină și serviciul de urgență medicală la spital pentru îngrijiri medicale.

Reprezentantul Ambasadei a luat de urgență legătura cu unitatea spitalicească unde au fost transportaţi răniţii, pentru a obţine informaţii suplimentare referitoare la starea de sănătate a acestora. Potrivit informaţiilor comunicate de spital, cei patru turişti români au fost răniți ușor și, întrucât nu au necesitat îngrijiri suplimentare, au fost toți externați în cursul zilei de astăzi, 27 mai.

Ambasada continuă demersurile pe lângă autorităţile competente pentru a verifica dacă vreuna dintre victimele decedate în urma incidentului, identificate în baza documentelor de călătorie pe care le aveau asupra lor, deținea și cetăţenia română„, a transmis Ministerul Afacerilor Externe.

Naufragiul a avut loc joi seară în Golful Thailandei. Nava de mare viteză Aang Thong plecase din zona Parcului naţional Mu Ko Ang Thong şi se îndrepta spre Lomphraya, în Golful Thailandei. Din cauza valurilor puternice, ambarcaţiunea s-a răsturnat în largul Insulei Ko Samui.

La bordul navei erau 32 de turişti, un ghid şi trei membri ai echipajului.

Trei turişti străini au murit în accident.

Potrivit primelor informaţii, neconfirmate încă de autorităţi, este vorba de o britanică de origine română, Monica Cozma, în vârstă de 28 de ani, şi de doi cetăţeni din Germania şi Hong Kong.

CITEŞTE ŞI Mai mulţi morţi şi dispăruţi, după un naufragiu în largul Thailandei. O româncă ar putea fi printre victime VIDEO