Mai mulţi morţi şi dispăruţi, după un naufragiu în largul Thailandei. O româncă ar putea fi printre victime VIDEO

Trei turişti au murit şi un altul este dat dispărut, după ce o ambarcaţiune de mare viteză în care se aflau a naufragiat joi în apropierea insulei Samui, din sudul Thailandei, pe fondul condiţiilor meteorologice nefavorabile, a anunţat vineri poliţia thailandeză.

RomaniaTV.net
27 mai 2016, 10:16
Mai mulţi morţi şi dispăruţi, după un naufragiu în largul Thailandei. O româncă ar putea fi printre victime VIDEO

UPDATE: O turistă de origine română ar fi murit în naufragiul produs vineri dimineaţă în Golful Thailandei, susţin surse citate de presa locală, care notează că la bordul ambarcaţiunii răsturnate erau numeroşi turişti occidentali, inclusiv câţiva cetăţeni români.

La bordul vasului Ang Thong Explorer se aflau 32 de pasageri şi patru membri ai echipajului. Trei femei, din Germania, Marea Britanie şi China, au murit în urma naufragiului, iar o altă persoană de origine britanică este dispărută.

„Ambarcaţiunea de mare viteză a naufragiat din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile şi din cauza vitezei”, a declarat Apichart Boonsriroj, comandantul departamentului de poliţie din provincia Surat Thani, unde s-a produs naufragiul.

Thailanda este una dintre destinaţiile de top ale turiştilor în ciuda gradului scăzut de siguranţă maritimă şi a mijloacelor de transport precare.

Anul acesta se aşteaptă ca numărul de turişti din ţară să ajungă la un record de 32 de milioane, în comparaţie cu cei 29,88 milioane de turişti înregistraţi anul trecut, majoritatea provenind din China.