MAE: Unul dintre cei cinci români răniţi în accidentul din Ungaria a fost externat

Unul dintre cei cinci români răniţi sâmbătă în accidentul din Szolnok-Ungaria a fost externat, ceilalţi patru fiind în continuare supuşi unor investigaţii medicale, anunţă Ministerul Afacerilor Externe.

RomaniaTV.net
26 nov. 2017, 13:38
MAE: Unul dintre cei cinci români răniţi în accidentul din Ungaria a fost externat

În continuarea informaţiilor referitoare la accidentul rutier produs în cursul zilei de 25 noiembrie 2017, în raza localităţii Szolnok-Ungaria, Ministerul Afacerilor Externe face urmatoarele precizari:

Potrivit datelor obținute de Consulatul General al României la Szeged, în microbuzul implicat în accident în cursul zilei de 25 noiembrie 2017, în raza localităţii Szolnok-Ungaria se aflau 8 cetăţeni români, ‎dintre care trei cetățeni români au decedat şi cinci cetățeni români au fost răniti. Victimele se aflau într-un microbuz înmatriculat în România, care circula pe ruta dintre Oradea și Budapesta.

Șoferul microbuzului a încercat o depășire în condiții de vizibilitate redusă din cauza ceţii și a intrat în coliziune frontală cu un autobuz.

Trei persoane au murit pe loc, iar cei cinci răniți au fost transportați la un spital din apropiere.

„Cei cinci cetăţeni români răniţi au fost transportaţi la o unitate medicală din proximitate, pentru îngrijiri medicale. Unul dintre aceştia a fost externat, iar ceilalţi patru au fost supuşi unor investigaţii medicale amănunţite, starea lor de sănătate fiind stabilă. Menţionăm că în cursul dimineţii zilei de 26 noiembrie 2017, un consul s-a deplasat la unitatea medicală în care sunt internaţi cetăţenii români, pentru a-i vizita şi pentru a le acorda asistenţă consulară”, se arată în comunicatul Ministerului de Externe.
În ceea ce priveşte cetăţenii români care au decedat în urma accidentului, oficiul consular a întreprins demersurile necesare pentru notificarea autorităţilor competente şi a familiilor, în vederea repatrierii trupurilor neînsufleţite.