Dan şi Camelia Voiculescu scapă de închisoare în dosarul de şantaj. Alexandrescu, condamnat la 4 ani şi jumătate de închisoare

Dan Voiculescu a fost achitat, miercuri, definitiv de instanţa supremă, în dosarul de şantaj Antena Group- RCS&RDS. Camelia Voiculescu, fiica sa, a fost condamnată la un an şi şase luni cu suspendare pentru complicitate la şantaj, iar Sorin Alexandrescu, la patru ani şi şase luni.

28 iun. 2017, 05:40
Dan şi Camelia Voiculescu scapă de închisoare în dosarul de şantaj. Alexandrescu, condamnat la 4 ani şi jumătate de închisoare

UPADTE Sorin Alexandrescu s-a predat la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Ilfov, în jurul orei 16.00.

Conform procedurilor, fostul director al Antena Group va fi plasat în carantină pentru 21 de zile, perioadă în care va fi cazat într-o secţie specială. În aceste trei săptămâni, îi vor fi făcute analize medicale şi alte proceduri, conform legislaţiei.

La expirarea celor 21 de zile, o comisie din cadrul penitenciarului va stabili regimul de executare a pedepsei.

Dan Voiculescu a fost achitat în dosarul de şantaj, iar Camelia Voiculescu a primit o condamnare de un an şi jumătate cu suspendare. Singurul care se va duce la puşcărie este Sorin Alexandrescu, care a fost condamnat la 4 ani şi şase luni de închisoare.

De asemenea, instanţa a decis achitarea lui Daniel Mateescu. Aceeaşi decizie a fost luată şi în cazul SC Antena 3 şi Intact Publishing.

În acelaşi dosar, Şerban Pop a primit o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare, iar Camelia Voiculescu a primit un an şi şase luni de închisoare cu suspendare.

Cea mai mare pedeapsă a primit-o directorul Antena Group, Sorin Alexandrescu – patru ani şi şase luni de închisoare.

Totodată, instanţa a dispus o amendă de 200.000 de lei pentru Antena Group, pentru şantaj.

Decizia instanţei supreme este definitivă.


Citeşte şi: DNA cere pedepse mai mari pentru Sorin Alexandrescu, Camelia Voiculescu şi Dan Voiculescu

În 12 mai 2016, Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat pe fostul director al Antena Group Sorin Alexandrescu la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare, pe Dan Voiculescu la doi ani de închisoare cu executare şi pe Camelia Voiculescu la doi ani de închisoare cu suspendare, în timp ce Antena 3 şi Intact Publishing au fost achitate.
Fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu, şi fiica sa Camelia au fost trimişi în judecată în 1 octombrie 2013, alături de Sorin Alexandrescu, atunci directorul general Antena TV Group SA, de George Daniel Matiescu, director general al Intact Publishing SRL, şi de fostul şef al ANAF Şerban Pop.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 16 aprilie – 21 mai 2013, Sorin Alexandrescu a exercitat, în mod repetat şi gradual, acte de constrângere asupra lui Ioan Bendei, atunci administrator al RCC-RDS, ameninţându-l cu darea în vileag a unor presupuse fapte de corupţie, astfel încât să îl determine să urmeze conduita impusă de inculpat.

Actele de constrângere s-ar fi exercitat verbal, prin afirmaţii legate de perspectiva declanşării unui scandal mediatic, dar şi prin intermediul unui spot publicitar prin care publicul era informat că vor fi făcute dezvăluiri cu privire la presupuse fapte de corupţie în care ar putea fi implicat Ioan Bendei. Anchetatorii susţin că acest spot publicitar a fost realizat din dispoziţia Cameliei Voiculescu şi a lui Sorin Alexandrescu, la 8 mai 2013, şi a fost difuzat în perioada 9 – 30 mai 2013, cu o frecvenţă de cinci ori pe zi (în total de 401 ori) de toate posturile TV aparţinând SC Antena TV Group SA şi SC Antena 3 SA.