Mai multe judeţe din ţară au rămas fără contracte de deszăpezire

Mai multe judeţe din ţară intră în iarnă fără contracte de deszăpezire. Nicio firmă nu s-a prezentat la licitaţiile organizate de compania de drumuri. CNADNR vrea să încheie contracte doar pe un an, iar firmele sunt nemulţumite de banii pe care ar urma să-i încaseze.

13 oct. 2015, 07:26
Mai multe judeţe din ţară au rămas fără contracte de deszăpezire

Compania de Drumuri şi-a cumparat utilaje de deszăpezire pe care le-a distribuit deja în ţară. Şase judeţe (Craiova, Brăila, Ilfov, Iaşi şi Neamţ) au rămas fără contracte de deszăpezire pentru că nicio firmă nu s-a prezentat la licitaţie. În această situaţie este centura Sibiului, A1 Bucureşti – Piteşti sau A2 Bucuresti-Lehliu. Compania de drumuri va încerca o altă soluţie, licitaţie pe sectoare mai mici, scrie stiri.tvr.ro.

Suceava e primul judeţ pe care ninsorile l-au prins nepregătit. Până când se va relua procedura, drumurile sunt deszăpezite cu utilajele companiei.

Compania de drumuri are un buget de aproape 40 de milioane de euro pentru această iarnă. Va folosi însă şi cele 100 de autofreze de zapadă cumpărate în primăvară. Un sfert dintre ele pot arunca 5.000 de tone de zapadă pe oră. Contractele pentru deszăpezire se încheie pe un an.

Firmele sunt obligate să şi monteze parazăpezile şi să repare şoseaua dacă se strică în timpul iernii.

Citeşte şi Accidente rutiere grave din cauza zăpezii. Un camion s-a ciocnit cu un utilaj, un autobuz s-a RĂSTURNAT