Mai multe localităţi din Vaslui, fără curent electric de peste 72 de ore. Peste 540 de stâlpi de electricitate, distruşi de viscol

Cincisprezece localităţi din judeţul Vaslui sunt nealimentate cu energie electrică de peste 72 de ore, din cauza ninsorilor de săptămâna trecută. Echipele de intervenţie ale Delgaz Grid au găsit peste 540 de stâlpi de electricitate distruşi de viscol.

24 apr. 2017, 16:34
Mai multe localităţi din Vaslui, fără curent electric de peste 72 de ore. Peste 540 de stâlpi de electricitate, distruşi de viscol

Mii de familii din sudul şi estul judeţului Vaslui nu au curent electric de mai mult de trei zile, după ce vântul puternic au distrus reţelele de electricitate.

Reprezentanţii Delgaz Grid susţin că, în urma intervenţiilor din teren, aproximativ 90% din consumatorii afectaţi au fost realimentaţi cu energie electrică. Astfel, luni după-amiază, mai erau nealimentate cu energie electrică 15 localităţi, majoritatea de pe Valea Prutului.

„Staţia de transformare din Murgeni a fost realimentată duminică şi estimăm că, în cursul zilei de mâine (n.r. – marţi), va fi reconectată la sistemul de distribuţie şi staţia din Fălciu. Refacerea liniilor de medie tensiune din judeţul Vaslui se va finaliza etapizat în cursul acestei săptămâni, în funcţie de condiţiile de acces în teren cu materialele şi utilajele necesare. Multe dintre porţiunile de reţea avariate nu se găsesc în vecinătatea unor căi rutiere practicabile, accesul fiind dificil, mai ales în condiţiile topirii zăpezii”, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Delagaz Grid, Sorin Munteanu, potrivit news.ro.

Conform ultimelor evaluări făcute în teren de echipele de intervenţie ale distribuitorului de electricitate, 28 de stâlpi de înaltă tensiune, aproape 400 stâlpi de medie tensiune şi peste 120 de stâlpi de joasă tensiune au fost distruşi în judeţul Vaslui. În consecinţă, reprezentanţii Delagaz Grid atrag atenţia populaţiei asupra pericolului de electrocutare şi arsuri pe care îl reprezintă atingerea lor sau chiar pătrunderea persoanelor în apropierea stâlpilor şi cablurilor de la sol.

Citeşte şi Ministrul Energiei: Am reuşit să reducem de la 120.000 la 60.000 numărul consumatorilor deconectaţi de la curent din cauza zăpezilor