Mai multe zile libere pentru români de Sărbători. Vacanţă pentru bugetari între Crăciun şi Revelion - PROIECT

Publicat: Luni, 18 Decembrie 2017 15:53 // Actualizat: Luni, 18 Decembrie 2017 17:10 // Sursa: romaniatv.net

ZILE LIBERE DECEMBRIE. Pentru salariaţii din sectorul public, zilele de 27, 28 și 29 decembrie 2017 se stabilesc ca zile libere, potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern citat de prolex.ro. Biroul de presă al Ministerului Muncii a precizat că deocamdată nu a fost transmis SGG-ului niciun document privind alte zilele libere între Crăciun şi Revelion, în afară de cele prevăzute în Codul Muncii.

LIBERE DECEMBRIE 2017. Anul acesta românii vor beneficia de vacanţă prelungită de Sărbători. Pe lângă liberele de Crăciun şi Revelion, adică 25 - 26 decembrie şi 1 şi 2 ianuarie, bugetarii ar putea beneficia de alte trei zile libere. Potrivit unui proiect de HG citat de Prolex, 27, 28 şi 29 decembrie ar putea fi declarate zile libere. 

Pentru zilele stabilite ca zile libere instituţiile publice îşi vor desfăşura activitatea în regim de program normal în zilele de 6, 13 și 20 ianuarie 2018 sau vor prelungi corespunzător timpul de lucru, până la data de 31 ianuarie 2018, potrivit unui proiect de HG citat de prolex.ro.

Biroul de presă al Ministerului Muncii a precizat pentru RomaniaTV.net că deocamdată nu a fost transmis SGG-ului niciun document privind acordarea altor zile libere între Crăciun şi Revelion, în afară de cele prevăzute în Codul Muncii.

Contactaţi de RomaniaTV.net, şi reprezentanţii SGG au declarat că deocamdată nu au cunoştinţă de un asemenea proiect pentru viitoarea şedinţă de Guvern. 

ZILE LIBERE 2018: Dacă îți plac foarte mult vacanțele și îți place să ți le planifici din timp, atunci ar trebui să știi cum arată calendarul liberelor legale pe anul care vine. În 2018, vom avea parte de 12 zile libere legale, iar din fericire, multe dintre acestea cad în cursul săptămânii.

Liberele legale de Crăciun (25 și 26 decembrie) pică anul acesta luni și marți. La fel și liberele cu ocazia Revelionului (de pe 1 și 2 ianuarie, 2018).

Românii se vor bucura astfel de opt zile libere legale, în perioada sărbătorilor de iarnă. De pe 27 decembrie, românii se vor întoarce la muncă, dar doar pentru trei zile.

În România există 14 zile de sărbătoare legală în care nu se lucrează, iar acestea sunt prevăzute exclusiv în Codul muncii. Cu toate acestea, numărul maxim de zile libere care pot fi în timpul săptămânii este de 12, având în vedere că prima zi de Paște și prima zi de Rusalii pică mereu duminica.

Potrivit prevederilor legale în vigoare, angajaţii care sunt nevoiţi să lucreze inclusiv în zilele considerate libere, vor primi în plus la salariu, adică ziua lucrată va fi plătită dublu.

Sărbătorile legale în România sunt zilele declarate prin lege ca fiind nelucrătoare, altele decât zilele de week-end. În zilele de sărbătoare legală nu se lucrează, cu excepția unităților sanitare și a celor de alimentație publică, precum și a unităților în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită procesului de producție sau specificului activității. Salariații care lucrează în astfel de unități au dreptul la compensarea cu timp liber corespunzător, acordat în următoarele 30 de zile.

2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
zile libere bugetari de sarbatori zile libere decembrie 2017
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
16 mar 13:15
Răspunde | Votează email 1 email
malinoiu cosmin
ar fii mai bine ca ziua de 24 decembrie se fie zi libere si nelucratoare in loc de 24 ianuarie
19 dec 10:58
Răspunde | Votează email 1 email
IULIANA
Nimeni nu s-a intrebat daca functionarii publici sunt de acord cu prelungirea "minivacantei" asteia. Majoritatea bugetarilor au salarii prea mici ca sa isi permita sa plece in concediu (care oricum, nu era planificat).Acest concediu este dedicat deputatilor si guvernantilor, care pot scoate bani din buzunar oricati, oricand. Plus ca functionarii de rand vor trebui sa recupereze in zilele de weekend, ceea ce cu deputatii nu se va intampla, ei nu merg la serviciu nici macar in zilele lucratoare... Asadar, pentru ce aceasta "minivacanta"?
1
EUR
4.6540
RON
14 Dec
noapte -1 °
zi 3 °
Ultimele joburi adaugate
24 H