Mai mulţi bani pentru angajaţi. Cum faci să îţi crească salariul cu până la 1000 de lei

Legea îți permite să îți crești salariul net cu 500, până la 1.000 de lei, dacă îndeplinești câteva condiții. Există un prag al limitelor salariale, dar și câteva criterii de acordare a "deducțiilor personale" menite să-ți mărească, în fiecare lună, venitul.

11 ian. 2019, 12:43
Mai mulţi bani pentru angajaţi. Cum faci să îţi crească salariul cu până la 1000 de lei

Astfel, salariații care au persoane în întreținere și venituri salariale brute mai mici de 3.600 de lei pot beneficia de o deducere personală, potrivit legislației fiscale, în cuantum variabil, care să ducă la plata unor dări mai mici la stat și, într-un final, la un salariu net lunar puțin mai mare, informează avocatnet.ro.

Citeşte şi Ce angajaţi vor primi 3200 de lei ÎN MÂNĂ începând cu luna februarie

Salariații care au un venit lunar brut de până la 1.950 de lei inclusiv pot beneficia de o deducere personală de la 510 până la 1.310 lei, în funcție de câte persoane are în întreținere acel salariat:

510 de lei, dacă nu are pe nimeni în întreținere;
670 de lei, dacă are o persoană în întreținere;
830 de lei, dacă are două persoane în întreținere;
990 de lei, dacă are trei persoane în întreținere;
1.310 lei, dacă are patru sau mai multe persoane în întreținere.

Persoanele aflate în întineținere sunt considerate a fi soțul/soția contribuabilului, copiii sub 18 ani ai acestuia, dar și alți membri de familie până la gradul al doilea inclusiv, mai scrie sursa citată. Excepție fac cei care au venituri de până la 510 lei, lunar, cu excepția pensiilor de urmaș.

Sunt considerate persoane aflate în întreținere soțul/soția contribuabilului, copiii acestuia, precum și alți membri de familie până la gradul al doilea inclusiv (nu e necesar să existe un domiciliu comun cu cel aflat în întreținere).