Maior: Din perspectiva Centenarului, vizita preşedintelui Iohannis la Philadelphia este un eveniment major

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Maior, a declarat că vizita președintelui Klaus Iohannis la Philadelphia este un eveniment major în perspectiva Centenarului Marii Uniri.

22 sept. 2017, 16:45
Maior: Din perspectiva Centenarului, vizita preşedintelui Iohannis la Philadelphia este un eveniment major

„Este o vizită care are o semnificație simbolică aparte, prin faptul că la Philadelphia nu este doar locul nașterii democrației constituționale americane moderne, ci și un loc în care românii s-au exprimat pentru drepturile lor la autodeterminare. Deci, în perspectiva Centenarului, vizita domnului președinte în acest loc este, efectiv, un eveniment major după părerea mea”, a declarat, joi seara, George Maior, la întâlnirea dintre președintele Klaus Iohannis și comunitatea de români din Philadelphia, potrivit Agerpres. 

Ambasadorul României în SUA a mai spus că este prima întâlnire a unui președinte român cu comunitatea de români din zonă.

Klaus Iohannis le-a solicitat românilor din Philadelphia să contribuie în continuare la bunăstarea relației dintre România și SUA. El a fost însoțit la eveniment de soția sa, Carmen Iohannis.

La evenimentul organizat la Union League din Philadephia, cel mai vechi club din Statele Unite ale Americii, au participat aproximativ 100 de persoane.

Președintele Iohannis a vizitat joi, la Philadelphia, Liberty Bell și complexul Independence Hall.

Citeşte şi Ambasadorul George Maior a discutat cu senatorul american Ben Cardin despre ridicarea vizelor pentru români