Majorarea lefurilor demnitarilor. Pop: Dacă nu e prevăzută în rectificarea bugetară, nu se pune în aplicare

Guvernul urmează să ia o decizie dacă salariile demnitarilor se majorează de la 1 august, aşa cum prevede ordonanţa deja aflată în vigoare. În cazul în care actul normativ se va aplica de luna viitoare, banii vor fi acordaţi prin rectificarea bugetară ce va fi făcută în următoarea şedinţă a Executivului.

25 iul. 2015, 16:06
Majorarea lefurilor demnitarilor. Pop: Dacă nu e prevăzută în rectificarea bugetară, nu se pune în aplicare

Guvernul decide săptămâna viitoare ce se va întâmpla cu salariile demnitarilor. Ordonanţa de majorare ar putea fi aplicată chiar de la 1 august.

„Sunt câteva zeci de persoane care intră sub incidenţa acestei ordonanţe, însă, fără o prevedere clară în bugetul de stat prin rectificare bugetară a sumei respective, nu se pune în aplicare”, a declarat Liviu Pop, ministru delegat pentru Dialog Social, pentru România TV.

Banii ar putea fi acordaţi marţi, când are loc rectificarea bugetară. De altfel, efortul bugetar pentru aplicarea acestei ordonanţe nu este unul mare, a precizat ministrul Muncii.

„Având în vedere că impactul bugetar este mic, de sub 600.000 de lei, este posibil să înceapă şi această aplicare a ei”, a precizat Rovana Plumb, ministrul Muncii.

În ceea ce priveşte Legea salarizării unitare, ministrul Muncii a declarat că proiectul de lege este finalizat, însă se aşteptă observaţiile federaţiilor sindicale.

Legea salarizării ar urma să ajungă în Parlament în septembrie sau octombrie.

Ordonanţa privind mărirea salariilor demnitarilor a fost adoptată în ultima şedinţă de guvern condusă în calitate de premier interimar de vicepremierul Gabriel Oprea şi în prezenţa lui Victor Ponta la Palatul Victoria.

Citește și: Victor Ponta, atac la Iohannis: În ultimele două luni s-a comportat ca un preşedinte PNL

La scurt timp, preşedintele Klaus Iohannis s-a arătat de acord cu controversatul act normativ, în timp ce premierul Victor Ponta a declarat că nu este oportun şi că va fi retras în prima şedinţa de guvern pe care o va conduce, lucru care nu s-a întâmplat, deşi de atunci au avut loc mai multe astfel de şedinţe.