Mănânci pe săturate şi slăbeşti vâzând cu ochii, cu un ingredient aromat

Visul oricărei femei este să poată mânca şi să nu se îngraşe. Dacă s-ar găsi o soluţie care să ne ajute să slăbim în timp ce ne bucurăm de preparatul preferat, atunci viaţa ar fi mai uşoară. O echipă mixtă de cercetători americani şi chinezi de la Universitatea de Stat din Arizona ne dă speranţe anunţând că a descoperit ingredientul care arde caloriile.

07 oct. 2017, 07:31
Mănânci pe săturate şi slăbeşti vâzând cu ochii, cu un ingredient aromat

Studiul a fost condus de oameni de ştiinţă chinezi care au făcut o legătură între capsaicină, un alcaloid care se găseşte în ardeiul iute şi topirea grăsimilor din corp, anunţă agenţia de presă chineză Xinhua.

Mâncarea condimentată cu ardei iute nu reduce pofta de mâncare, dar ajută la accelerarea metabolismului. Aceasta este una dintre principalele probleme care duc la acumularea de kilograme. Unor participanţi la cercetare li s-a administrat zilnic o doză de 2 miligrame de capsaicină şi li s-au măsurat pulsul şi viteza de funcţionare a metabolismului. Alţii au primit o pastilă cu efect placebo. Rezultatul a fost că primii au ars în fiecare zi 130 de calorii, iar ceilalţi doar 8.

De ajutor pentru întreg organismul

Vestea este cât se poate de bună, numai că este indicat să se ţină cont de întreaga dietă, capsaicina singură neputând face mare lucru dacă dieta este una foarte bogată în zaharuri, grăsimi şi alimente procesate.

Alte studii realizate până acum au arătat că extractul de capsaicină este util în tratarea de durerilor articulare sau musculare, stimulează activitatea cortexului suprarenal, scade presiunea arterială.

Ardeii iuţi sunt sursa cea mai bună de capsaicină. Cei mai iuţi sunt cei din soiul Carolina Reaper şi Moruga Scorpion. În funcţie de rezistenţa pe care o aveţi puteţi încerca să îi consumaţi ca atare sau în diverse preparate gătite. Diverse soiuri de ardei iute se folosesc şi pentru deserturi, aşa încât aveţi posibilitatea de a consuma capsaicină mâncând chiar şi ciocolată.

Sursa: gustarte.ro