Maneliştii români, vedete la BBC. „Noii Gipsy Kings” i-au fascinat pe britanici VIDEO

Viaţa de sultan pe care o trăiesc lăutarii români i-a fascinat şi pe jurnaliştii de la BBC, care au difuzat un amplu material, cu numele "Noii Gypsy King". Documentarul prezintă luxul în care se lăfăie maneliştii români, care, ajung să câştige şi câte 80 de mii de lei pe noapte.

17 iun. 2016, 10:25
Maneliştii români, vedete la BBC. „Noii Gipsy Kings” i-au fascinat pe britanici VIDEO

Pe ritmuri de manele, documentarul BBC îl prezintă pe cel mai vechi dintre lăutari, „Adrian The Miracle”. Mândru din cale afară, manelistul se laudă cu numărul cântărilor, însă se fereşte să spună câţi bani bagă în buzunar, cel mai probabil de teama Fiscului.

Jurnaliştii britanici sunt fascinaţi cum ţiganii cântăreţi trăiesc ca magnaţii, înconjuraţi de bolizi şi femei îmbrăcate sumar. La baza succesului stau manelele, un gen de muzică în care versurile sunt doar despre iubire, trădare şi bani. Iar banii pe care îi câştigă maneliştii merg, spune Adrian Minune, pe lucruri scumpe.

Din materialul celor de la BBC nu lipsesc Fanfara Ciocârlia şi Fane Spoitoru. Acesta este prezentat drept interlopul cel care în anii 90 avea un local unde mulţi dintre maneliştii de astăzi şi-au făcut primii bani.