Manuel Valls: Risc de atacuri teroriste cu ARME CHIMICE şi BACTERIOLOGICE. Stare de URGENŢĂ extinsă

Premierul francez Manuel Valls a avertizat, joi, că grupările jihadiste pregătesc atacuri cu arme chimice şi bacteriologice.

19 nov. 2015, 08:57

Manuel Valls a avertizat, joi, asupra „riscurilor de atacuri cu arme chimice şi bacteriologice”. „Franţa s-ar putea confrunta cu riscul unui război cu arme chimice şi biologice în lupta sa împotriva teroriştilor islamişti”, a declarat Valls. „Nu trebuie să excludem niciun scenariu. Mă refer la măsurile de precauţie ce va trebui să fie luate. Ştiu că ne gândim cu toţii că există şi riscul unor atacuri (teroriste,n.r.) cu arme chimice şi biologice”, a precizat Valls, la reuniunea din Parlament.

Premierul a mai cerut ca starea de urgenţă în Franţa să se extindă pe o perioadă de 3 luni. De asemenea, poliţiştilor francezi li se va permite să poarte cu ei armele de serviciu permanent, inclusiv când se află în afara serviciului, pe toată perioada stării de urgenţă.

„Imaginaţia macabră a unor indivizi nu are limite”, a mai spus Valls cu ocazia dezbaterilor pe tema terorismului şi extinderii stării de urgenţă în Legislativul francez.

Totodată, premierul francez a mai spus că este posibilă şi limitarea unor drepturi civile pe perioada stării de urgenţă.

Potrivit publicaţiei Ouest France, o operaţiune extinsă a poliţiei franceze a avut loc joi dimineaţă la Angers şi a vizat mediile islamiste. Doi bărbaţi au fost reţinuţi de către autorităţilor Serviciului Regional al Poliţiei Judiciare din Angers. „Au fost efectuate zece percheziţii administrative conform unui ordin al Prefectului, în cadrul stării de urgenţă. Percheziţiile au avut loc în mai multe cartiere din Angers”, au informat autorităţile locale.