Mare atenţie la tatuaje: Pot fi foarte periculoase

Sunteţi tentaţi să vă tatuaţi? Înainte de a ajunge într-un salon de tatuaje trebuie să fim bine informaţi. Trebuie să fim conştienţi în primul rând de riscurile la care ne supunem, care nu sunt mici atunci când vine vorba de tatuaje. Uite care sunt acestea și la ce trebuie să fiți foarte atenți atunci când mergeți să vă faceți un tatuaj.  

RomaniaTV.net
23 aug. 2016, 13:25
Mare atenţie la tatuaje: Pot fi foarte periculoase

Studiile demonstrează că numărul cazurilor de Hepatită C este de 4 ori mai mare în rândul persoanelor cu tatuaje. Dacă ustensilele nu sunt sterilizate puteţi contacta virusul HIV, sifilis, tetanos, tuberculoză, infecţii locale bacteriene şi boli de piele.

Citeşte şi  Tatuajele pot fi cancerigene

Tocmai de aceea este forte important ca înainte de a vă lăsa pe mâna artistului să cereţi să vi se arate avizul primit de la Direcţia de Sănătate Publică. Un salon cu acte în regulă trebuie să aibă un artist avizat, să aibă pigmenţi certificaţi, să vă prezinte fişe de siguranţă avizate de Ministerul Sănătăţii. Controalele din partea autorităţilor sunt extrem de dese aşa că dacă primiţi toate aceste dovezi, vă puteţi aşeza liniştit pe scaun. Nu înainte de a da o declaraţie pe proprie răspundere că nu aveţi boli transmisibile. 

Continuarea pe elli.ro