Marea Britanie: Explozie lângă Liverpool. Peste 34 de persoane au fost rănite, între care două au răni mai serioase

Cel puțin 24 de oameni au fost răniți în Wirral, lângă Liverpool, sâmbătă seara, atunci când o clădire s-a prăbușit în urma a ceea ce primele relatări arată că ar putea fi o explozie de gaze.

26 mart. 2017, 05:36

Peste 20 de oameni între care doi au leziuni serioase, au fost răniți într-o explozie lângă Liverpool. Clădirea se spune că ar fi găzduit un studio de dans, conform relatărilor media.

Cei răniți în explozie au fost transportați la spitalele locale, a transmis BBC.

Echipele de salvare au cercetat ruinele pentru a descoperi alte potențiale victime. Un restaurant vecin de peste drum a fost de asemenea afectat de explozie.

Zona a fost restricționată din rațiuni de securitate iar unele case au fost evacuate.

Locuinţele din apropiere au fost zguduite de suflul exploziei, iar ferestrele s-au spart. A fost o senzaţie ca şi cum s-ar fi produs un cutremur. În zona apropiată se putea vedea pe străzi cărămizi căzute şi sparte şi o grămadă de moloz, informează bbc.com.

Masi multe case din zonă au fost evacuate şi peste 100 de persoane au fost relocate în apropierea unei biserici. Studioul de dans pentru copii a fost distrus.

Dan Stephens, ofiţer-şef din în cadrul Merseyside Fire and Rescue Service, a declarat că daunele sunt considerabile. „S-a produs ceea ce se poate numi un  colaps total”, a afirmat Stephens, precizând că suflul exploziei a spulberat acoperişurile caselor. Cele care au rămas în picioare au structura grav afectată, a mai spus poliţistul.