Cozmin Guşă pierde controlul televiziunii Realitatea TV. Vanghelie are vise de mogul

Marian Vanghelie are vise de mogul. Liderul PSD negociază preluarea televiziunii de ştiri Realitatea TV, informează România TV. Totul, după ce instanţa l-a înlăturat de la conducerea postului pe Cozmin Guşă. Marian Vanghelie este la un pas de a controla televiziunea.

01 oct. 2013, 14:50
Cozmin Guşă pierde controlul televiziunii Realitatea TV. Vanghelie are vise de mogul

Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, ar putea să ajungă patronul televiziunii Realitatea TV. Potrivit evz.ro, Marian Vanghelie s-a întâlnit la începutul lunii august, la Monaco, cu Elan Schwartzenberg, unde ar fi bătut palma pentru preluarea postului Realitatea TV. Tranzacţia priveşte transferul către Vanghelie al drepturilor de proprietate a bunurilor pe care Elan Schwartzenberg consideră că le mai are la postul TV.

Acţionariatul Realitatea TV a fost o nebuloasă încă de la începuturile firmei. Gândit de Silviu Prigoană ca un post generalist, la începutul anilor 2000, a fost vândut către o firmă offshore din Cipru. După câţiva ani, Sorin Ovidiu Vîntu a recunoscut că el controlează televiziunea. Confruntat cu grave probleme financiare, în toamna anului 2010, Vîntu semnează un contract de administrare a postului cu omul de afaceri Sebastian Ghiţă.

În aprilie 2011, SOV anunţă că anulează contractul şi, în urma unui scandal de şantaj, este reţinut şi condamnat la închisoare. În acelaşi an, pe 2 mai, Ioana Vîntu, fiica sa, anunţa oficial că noul proprietar Realitatea Media este Elan Schwartzenberg, iar tatăl ei nu mai este asociat în niciun fel în această afacere.

Din martie 2013, televiziunea este patronată de Cozmin Guşă şi Maricel Păcuraru. Primul a anunţat că se retrage. Elan Schwartzenberg susţine că mai are dreptul la o serie de proprietăţi ale postului, pentru care se judecă prin tribunale.