Marioara Murărescu, confesiuni ŞOCANTE de pe PATUL de spital

Marioara Murărescu a murit joi noaptea. Marioara Murarescu a petrecut Sărbătorile de Iarnă tot în spital, dar nu a mai avut putere să răspundă zecilor de apeluri şi de mesaje de bine pe care le-a primit, informează ziarulring.ro. 

31 ian. 2014, 08:58

Marioara Murărescu (66 de ani) s-a luptat de peste şase luni cu necruţătoarea maladie, dar şi cu depresia.

Marioara Murărescu: „În limbă mai au să mă mai înţepe, că în rest…”

Episoadele de chimioterapie la care a fost supusă în ultimii ani au traumatizat-o pe Marioara Murărescu, susţin artiştii apropiaţi realizatoarei TV. „Am vorbit recent cu dânsa şi mi-a frânt inima… Mi-a spus: «În limbă mai au să mă înţepe, că în rest m-au înţepat peste tot». Mi-am dat seama că nu mai suporta tratamentul din spital. Acum, mi-a spus că urmează o terapie mai blândă şi că aşteaptă să vadă dacă dă rezultate”,  a mărturisit recent un interpret de folclor, vechi colaborator al „Tezaurului folcloric”.

MARIOARA MURĂRESCU ERA internată, din 9 august, la Spitalul Elias din Capitală, pentru continuarea îngrijirilor medicale.

MARIOARA MURĂRESCU a fost internată în iunie la Secţia de Neurochirurgie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca, unde a fost supusă unei intervenţii de îndepărtare a unei tumori la coloana vertebrală.

Marioara Murărescu este realizatoare şi prezentatoare a emisiunii de televiziune „Tezaur folcloric”, difuzată pe TVR. În 1971 şi-a început cariera la Radioul public, iar în 1977 s-a angajat la TVR ca realizator de emisiuni folclorice. Prima încercare de realizare a celebrei emisiuni „Tezaur Folcloric” a avut loc în 1978, dar abia în 1982 a primit un spaţiu fix în grila de programe a televiziunii.

De-a lungul carierei sale a organizat numeroase festivaluri de folclor, concerte de colinde, emisiuni duplex cu Televiziunea Moldova la Bucureşti şi Chişinău.

De asemenea, a realizat primul disc de aur „Tezaur folcloric” (1992), prima casetă video „Tezaur folcloric” (2000), lucrarea „Cu ochii lumii” (cuprinzând diverse opinii despre emisiunea „Tezaur folcloric”).