Marius Şumudică, prima reacţie în scandalul pariurilor. CUM a fost prins de UEFA

Marius Şumudică, antrenorul celor de la Astra, a declarat că va susţine, vineri, o conferinţă de presă în care va vorbi despre scandalul în care este implicat. Şumudică riscă o suspendare de doi ani după ce a fost prins că a pariat pe meciuri din Liga I.

11 feb. 2016, 08:30
Marius Şumudică, prima reacţie în scandalul pariurilor. CUM a fost prins de UEFA

Marius Sumudica a reactionat in premiera dupa ce FRF a anuntat ca il ancheteaza dupa ce s-a aflat ca a pariat pe meciuri de fotbal.

„Toata lumea m-a sunat si n-am raspuns. Nu am ce sa comentez, e un caz pe rolul Comisiei de Disciplina. Nu comentez acum nimic. Vineri o sa fac o conferinta de presa in care o sa vorbesc. O sa spun tot la conferinta de presa, am un avocat, ne vedem atunci”, a spus Marius Sumudica pentru GSP.

CITEŞTE ŞI ŞOC în LIGA I. Şumudică, prins la PARIURI. Riscă o suspendare de DOI ANI

Marius Sumudica a fost prins de un organism specializat al UEFA pariind pe meciuri din fotbal, lucru interzis clar de Regulamentul Disciplinar.

„Totul a venit in urma unor monitorizari de la UEFA. Exista un sistem, la care noi suntem racordati, prin care se genereaza diverse nume, echipe s.a.m.d.. Dosarul a fost trimis la Comisia de Disciplina. Regulamentul este foarte clar, nimeni nu are voie sa joace la pariuri meciuri aflate sub egida FRF, LPF, UEFA sau FIFA. Daca dosarul a ajuns pe masa secretarului general, inseamna ca sunt semnale ca exista cel putin semne de intrebare ca lucrurile au fost asa cum s-a scris in presa. Probabil ca si-a dat numele, altfel UEFA nu avea cum sa ajunga fix pe numele lui, altfel ar fi ajuns la numele unei echipe”, a spus Andrei Vochin, consilier al presedintului FRF, Răzvan Burleanu.

In cazul in care va fi gasit vinovat, tehnicianul celor de la Astra va fi sanctionat conform articolului 65 din Regulamentul Disciplinar, care prevede urmatoarele:

Fapta persoanei care participa direct sau indirect la pariuri sau alte activitati similare care privesc jocurile din competitiile organizate sub egida FIFA/UEFA/FRF/LPF/AJF sau care are un interes financiar direct sau indirect in astfel de activitati se sanctioneaza cumulativ cu:

a) interzicerea oricarei activitati legate de fotbal pentru 2 ani;

b) penalitate sportiva de 300.000 de lei.